Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Co dokupić do zestawu ??? PILNE

Widok wątkowy

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Witam,
    Jestem nowy w Canonie , ale wtrącę się. Ja bym sprzedał te dwa obiektywy co masz i kupił jeden do macro ze stałą ogniskową i dobrym światłem. Posluży też do portretów na początek nauki. W ten sposób zaczniesz już dwie rzeczy robić z wymienionych, a nie każde ale po trochu. Z czasem dozbierasz do jakiegoś kolejnego, np, szeroki kąt do krajobrazu. Lepiej mieć jeden obiektyw, ale dobry i taki, który będzie pasował do tego co masz zamiar robić.
    85 f1.8 jest świetny, też polecam. Sam jestem nim zachwycony, jako aktualnie pierwsze szkło jakie kupiłem do swojego zestawu. Jednak ja nie widzę aby to się nadawało do macro, a taki obiektyw macro, nada się do portretu. Niestety nie znam obietkywów Canona do macro, bo aparat w tym systemie mam od 2ch tygodni, ale zasady raczej te same.
    Lampa którą wymieniasz, jest ok, jeśli pasuje Ci manualne ustawianie... Sam ma 3 takie i wyzwalam je radiowo albo błyskiem. Zawsze mam je na statywach z softboxami (30x140 oraz 60x60). jak już się je ustawi, błyskają nieźle, da się tym czegoś nauczyć.

Filtr polar bym poczekał na obiektyw ten, który będzie do krajobrazów.

Same lampy są super. Spora moc, łatwa obsługa i szybko się ładują.mi zastępują studyjne w wielu sytuacjach bez problemu.
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 29-04-2012 o 23:27

Uprawnienia umieszczania postów