Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: Jaka karta pamięci inna niż san disk

Domyślnie

mam PQI i jest ok żadnych problemów, kingstony mam dwa 8 gubi fotki i chrzani aparat, 16 działa bez problemu, sandiska tez posiadam i działa super, jednakże jako alternatywę polecam Pretec-i dobre jak u mnie i tanie
    pzdr
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Jak do tej pory to w torbie mam:
    2x 16gb Sandisk Ultra II (30Mb/s)
    1x 16gb Pretec x233
    1x 8gb Pretec x233
    2x 4gb Kingston Elite x133

I jak do tej pory z Kingstonami 0 problemów (od 3 lat używane w 20d), Sandiski bez zarzutu (od sierpnia 2011). Pretec'a 8 jeszcze nie używałem poza przetestowaniem po otwarciu, natomiast w 16gb od Preteca miałem ostatnio uszkodzone 3 klatki zrobione w szybkiej serii w 7d.

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Ja obecnie używam wyłącznie Sandiska i Lexara.

W ciągu ostatnich 3 lat lat używałem również PQI i Pretec ale po jakimś czasie i jedna i druga zaczęła szwankować. Wywaliłem, boję się i wystrzegam.

Wcześniej miałem również różnej maści Transcendy (chwalę), Kingstony, Canony, Kodaki, itd. Jedyną kartą jaka mi padła totalnie był jakiś CF noname 16 czy 32MB.
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Pełne uzależnienie

Domyślnie

SANDISK EXTREME III lub IV - drogo jest, ale bezpiecznie i wcale nie jest wolno. Transfer więcej niż przyzwoity i o to chodzi
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał
    Miasto
    Lodzkie

Domyślnie

Hmm ja mam dwa sandiski i kingstona 266 póki co nie mam z żadną problemu. Ale trochę mnie przeraża myśl, że po weselu wracam do domu i tu ZONK bramka nr K jest pusta? Ludzie nie polecają kingstonów ale generalnie odpukać ja nie miałem problemów do tej pory z tymi kartami. Czy ktoś z was wie dlaczego różnica w cenie jest tak znacząca czy technologicznie różnią się bardzo? Bo w/g mnie to raczej w środku to samo.

Mały of top:
    Ale co zrobić jak karta ze zdjęciami szlak trafi jakie są opcje odzyskania choć części materiału? Ktoś miał taki przypadek?
    Ostatnio edytowane przez Mixas ; 14-05-2012 o 21:26

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

z Kingstonami nigdy nie miałem problemów, żadna z 4 kart przez ostatnie 3 lata nie miała żadnej zwiechy. Niestety jedna z kart sandisca ExIII 2gb lubi robić psikusa, potrafi się zawiesić przy serii rawów, czasami do kompa zczytuje jakby była podłączona pod usb 1.0. Druga ExtremeIII 4gb w ub. roku zwiesiła mi się 2 razy - mimo wszystko na chwilę obecną bardziej ufam Kingstonom

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Albo SanDisk (uwaga na niepewnych sprzedawców - dużo podróbek) albo Lexar np. 300x lub 400x. Z innymi bym nie eksperymentował.
    Pozdrawiam,
    Mirek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Mixas kup SanDisk EXTREME w wersji pudełkowej to program do odzyskiwania danych dostaniesz w zestawie gratis.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mixas Zobacz posta
    Ale co zrobić jak karta ze zdjęciami szlak trafi jakie są opcje odzyskania choć części materiału? Ktoś miał taki przypadek?
    Swego czasu do kart SanDisk dołączany był program RescuePRO przeznaczony do odzyskiwania danych m.in. z uszkodzonych kart. Program niezwykle skuteczny przy swojej prostocie - z czystym sumieniem mogę polecić.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 15-05-2012 o 20:38
    EOS + Speedlite

Coś już napisał

Domyślnie

Mam kilka sandisców - żadnych uwag
    mam też Kingstona elite pro 8GB 133X i kingstona ultimate 16 GB 266X - kupione ze względu na relację cena - możliwości i też nie mam uwag. Częściej używam 16GbB i nic niepokojącego nie zauważyłem. Budżetowe, ale do tej pory nie miałem żadnego problemu z żadną z tych kart. Nic się nie gubi, nie ma problemów z komunikacją karta- body.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów