Ja tylko napiszę, że PQI to szajs. Kupiłem kiedyś i na całej karcie zapełnionej rawami - 2-3 były uszkodzone. Taki problem miałem nie tylko ja
A nie myślałeś o adapterze SD-CF? Karty SD są dużo tańsze.
Ja tylko napiszę, że PQI to szajs. Kupiłem kiedyś i na całej karcie zapełnionej rawami - 2-3 były uszkodzone. Taki problem miałem nie tylko ja
A nie myślałeś o adapterze SD-CF? Karty SD są dużo tańsze.
Moje zdjęcia na forum
7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
http://jaceklosko.blogspot.com/
Kwestia trafu: PQI 266x używam od 2 lat i jeszcze ani razu nie miałem problemów. Po prostu karta jak każda inna. W 7D prędkość dla mnie ma mniejsze znaczenia, wystarcza mi bufor aparatu.
Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.
Dziękuję, pewnie skłonię się ku Lexar'owi. Tylko jak patrzę na aukcje na allegro to tak na oko 75% to SanDisk
Dla potomnych:
Kingston - unikać
PQI - unikać
Z tych 75% allegrowych pewnie połowa to podróby.
Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.
Najlepiej kupić w Agito - nie dość, że ceny dobre to i chyba zakup pewny![]()
Moje zdjęcia na forum
7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
http://jaceklosko.blogspot.com/
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
to was zdziwię bo oprócz sandiskow używam kingstonów i chwale tzn nie zawiodły nigdy (kingston)
Zgadzam się zdarzają się modele, które są gorsze
Jednakże i w tym wątku mamy 4 osoby mające do czynienia z kingstonem i 50% ma złe doświadczenia. PQI miały 3 osoby i tu 67% jest nie zadowolonych. Wiem, że to bardzo mała próba mimo to ani po kingstona ani po pqi nie sięgnę tak na wszelki wypadekSanDiski tylko wolno działały a to da się przeboleć
![]()
dorzucilbym do tej listy Silicon Power, tez znany.
kwestia w tym wypadku jest trafu, bo niektorym te karty bez problemu dzialaja (sam mialem 4 karty PQI i nigdy nic mi sie z nimi nie dzialo, podobnie jak 2 Kingstony), ale lepiej na zimne dmuchac i unikac.
zgoda, dlatego nie pisze, ze totalny szajs (na podstawie wylacznie mojego sandiska), tylko ze po prostu dziadostwo![]()