Jaką kartę pamięci polecacie głównymi warunkami są inna firma niż sandisk, porządnie wykonana.
Jaką kartę pamięci polecacie głównymi warunkami są inna firma niż sandisk, porządnie wykonana.
Brak. Sandisk najlepszy! :F A tak na serio co Ci w nim nie pasuje?
Mam Sandiska Extreme III 4GB i startuje w ułamku sekundy (50D). Z Kingstonem 8GB jest gorzej, przez 1-2 sekundy świeci się czerwona dioda i dopiero startuje.
Na Twoim miejscu kupiłbym Lexara
Sandisk jest super z tym, że dziewczyna także fotografuje. Mamy łącznie 5 kart Sandisk'a w tym u niej 5 u mnie 0 a chciałem dzisiaj wyjść na spacer...
Kingoston'a to i ja odradzam jeden mi gubił pliki
Masz jakieś doświadczenia z Lexar'em?
Ostatnio edytowane przez frani0 ; 29-04-2012 o 19:26
Doświadczeń osobistych z nim nie mam. Znajomi mają i chwalą.
Nadal nie rozumiem Twojego problemu z sandiskiem. Zabierz dziewczynie 2 karty i po problemie.
Wiesz co o to chodzi, że ok zabiorę mimo to potem jakimś dziwnym trafem wszystkie znów są u niej... Jeśli kupię sobie inną firmę to na pierwszy rzut oka będę widział która moja i temat zakończy się bez sprzeczek("na którejś są moje zdjęcia") i tym podobnych.
wolno.
drogo.
?
starczy?
mam Transcenda 400x, Lexara 300x, Lexara 200x, Preteka 233x i PQI 150x. wszystko dziala o niebo lepiej od Sandiska Ultra II (w sensie zgrywania na kompa czy image tank), a kosztowalo mniej niz ten SanDisk. stad tez moje pytanie: dlaczego w ogole rzucac sie na SanDiska, jesli to jest drogie a jakosciowo dziadostwo?
za cene Extreme to mozna kupic 2 ekwiwalentnte karty Transcenda czy Adata. pod wzgledem pojemnosci i predkosci. rowniez niezawodnosci...
mialem dawno temu Leksary 8x i 12x (w pojemnosciach 16MB i 128MB - tu jest literka M, nie G!), teraz mam dwa 8GB (jeden UDMA 300x i jeden Premium 200x). nigdy nie mialem z nimi problemow. oba nowe szybko sie zgrywaja w czytniku i nigdy nie przyspozyly zadnych problemow w uzytkowaniu.
rowniez problemow nie mialem nigdy z Pretekiem, PQI (mialem lacznie 4 karty), Kingstonem, Transcendem...
kup sobie jakies naklejki kolorowe i naklej na swoje karty. albo alternatywnie: zerwij naklejki ze swoich, bedzie latwo odroznic.
Lexara tyle, że ja tu widzę bardziej problem psychologiczny niż techniczny.
Akustyk - moim zdaniem mocno przesadzasz pisząc o Sandisku - dziadostwo.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-04-2012 o 20:15
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
nie no, warunek konieczny spelnia - zdjec nie gubi. ale patrzac na relacje szybkosci do ceny to SanDisk jest mocno ponizej innych marek...
z drugiej strony - mam Ultre 15MB/s. jest to tak sakramencko cienka karta pod wzgledem wydajnosci, ze nawet przy PQI 150x to jest wstyd, o szybszych kartach nie wspominam...