Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 156

Wątek: 1Ds MkIII versus 5d MkIII

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: 1Ds MkIII versus 5d MkIII

haha no tak ;]
    nieno tak tylko sobie luzno przegladam oferty na allegro w sobotni wieczor z piwkiem w reku

a tak na marginesie.. jak to jest z uszczelnieniami w 5DIII? jest w pelni uszczelniony, czy tylko czesciowo? (jak np. 5DII)
    orientuje sie ktos? bo wlasciwie nigdzie jednoznacznie nie jest to opisane.
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Dopiero zaczyna

Przecież napisał, że pierwsza migawka

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez dj_tomek Zobacz posta
    Przecież napisał, że pierwsza migawka
    Masz rację.Sprzedający opisał aukcję tak: " Aparat w idealnym stanie - jak nowy
    I MIGAWKA", że czytając zakodowałem: aparat i migawka w idealnym stanie zamiast aparat w idealnym stanie pierwsza migawka.
    Swoją drogą na 6 obecnie oferowanych na allegro 1Ds3 3 mają przebieg migawki kilka lub kilkanaście tys.-dziwi mnie, że tylu użytkowników kupuje taką puszkę żeby zrobić tylko tyle fotek

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

właśnie spojrzałem na allegro i ceny używek 1DsIII z rozsądnym przebiegiem migawki ( nie więcej niż 100tys) są w cenie nowego 6D :O Nowego 5DmkIII można już dostać poniżej 10kPLN. Ciekawe kiedy moja stara piąteczka padnie ~40tys. przebiegu...
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Sunders
    Myślę, że wszystko może się zgadzać oprócz tego, że sprzedający nie napisał która to migawka z kolei
    To wygląda prawie jak mój DS, którego sprzedałem w grudniu. Zaświadczenie z Canona z serwisu jest moje na 99%. W zestawie nie było oryginalnego paska tylko neopren. Aparat poszedł do handlarza w Gdańsku. Mój aparat miał na prawdę 8700 klatek, bo wkrótce po tym jak go kupiłem, kupiłem też Leica M9 i głównie nią robiłem. A teraz coś na "nie". Napisałem, ze prawie jak mój, bo myślę, że to jest jakiś wałek. Mój aparat miał pudełko na którym jest numer serii. Myślę, że ktoś stara się zrobić "przebitkę" numerów i sprzedać złom na moim zaświadczeniu z serwisu. Jak ktoś jest zainteresowany, to poproście sprzedającego o numer serii i pozostałe zdjęcia aparatu. Miał charakterystyczny brak jednej zaślepki. Na obu LCD miał hartowane szkło GLS 1DIII.
    Mogę sie mylić co do próby przewałki, ale nie rozumiem dlaczego znikło pudełko (trudno na nim bez śladu zmienić numer serii). Dla pewności osoba zainteresowana może poprosić sprzedającego o kopię zaświadczenia - jeśli sie nie mylę to jest tam moje imię i nazwisko "Robert Sz....." Mam też dane handlarza i adres. Osoba, która sprzedaje jest też z Gdańska, ale ma inny Nick na Allegro - dziwne. Ja bym nie kupił bez bardzo dokładnego sprawdzenia.

--- Kolejny post ---

Dobra, sprawdziłem - zaświadczenie z Żytniej jest na 100% moje. Oryginał poszedł do handlarza, ale został mi skan.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Uzależniony

FOTO TANIEJ Canon EOS 1Ds Mark III Jak NOWY GWARA (3047274835) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ten wygląda jak nowy - nie sądzę żeby tak dobrze mógł wyglądać aparat z którąś kolejną migawką

ten z linku wyżej za 9900zł - trochę słabo pokazany, ciężko ocenić

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez tomba Zobacz posta
    ...no i jestem po kilku zleceniach więc mogę ponarzekać trochę

Największe bolączki nowej piątki względem 1ds3:

- brak podświetlanego aktywnego pkt. AF (albo jestem debilem i nie udało mi się tego włączyć)
    /Dość uciążliwe/

- brak możliwości ograniczenia do 9 skrajnych pkt. AFa tak jak to było w 1ds, przez co przełączając z lewego skrajnego na prawy trzeba się naklikać (mam włączone tylko krzyżowe, więc 6 razy ). Jest możliwość załączenia tylko 9 pkt. ale są one skupione bardziej w środku, pomijając skrajne krzyżowe i nie mówiąc już o skrajnych pojedynczych.
    /bardzo uciążliwe w szybkim reportażu, z pomocą przychodzi AF strefowy, ale potrafi pomyśleć inaczej niż użytkownik /

- brak wyświetlania godziny pod przyciskiem info nie wiem komu to przeszkadzało.

O obudowie itp. nie piszę bo wiadomo.
    To tak z narzekań na razie tyle, ogólnie więcej jest plusów i papa się śmieje oglądając zdjęcia.
    Dorzucę od siebie 3 grosze. Fotografuję szkłami bez wspomagania AF od 2005 roku. Dotykam czasem jakiś lepszych szkiełek bo znajomi kupują (ostatnio w rękach 70-200/2.8 USM L i 14mm 2.8 L II). Ja mam obiektywy wyłącznie manualne i od razu uprzedzając - żadnego M42. Szczerze widzę, już nie w pierwszym poście jakie cierpy mają osoby wybierające body kierujące się wykorzystaniem AF. W zasadzie od tego zależy czasem ocena całego aparatu. Gdyby wybór dotyczył body bez AF nie byłoby takich śmiesznych tematów jak 1Ds vs 5D (bez różnicy która wersja MK). Szczerze. Dopóki formatem wyjściowym będzie obraz do zamieszczenia w Internecie powiedzmy do 1500px (po wcześniejszej obróbce Photoshopem to takie dylematy będą, jak mniej więcej w tym temacie. Mogę jednakże mówić wyłącznie o swoich potrzebach. Nie wykonuję zdjęć w sceneriach gdzie potrzebowałbym ISO większe niż 640 i 800, niemniej gdyby to się zdarzyło, to różnicę tę pokrywa mi kompakt.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

to jak z tymi uszczelnieniami w 5DIII ?
    - są?
    - nie są?
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

zahaczam w sumie o podobny dylemat vatowcem nie jestem więc myślałem o 1Ds3 vs 6D, ale idę w kierunku 6D. Na Twoim miejscu, kupiłbym 1Ds2 w super stanie oraz 6D, zamiast tych dwóch aparatów. 1Ds2 masz super obrazek na plener, pancerne body. Na szybki repo w dzień AF jest bez zastrzeżen, 5D3 nie będzie lepszy. 1Ds2 obnaża swoje słabości dopiero jak jest ciemno, ale wtedy do akcji wchodzi 6D ze swoim wysokim ISO i czulym AF. W dodatku masz 3 puszki, więc pełen komfort. 5D3 moim zdaniem nie ma sensu. Zawsze "wół roboczy" czyli 1Ds się przydaje. Po prostu robisz zdjęcia i nie zastanawiasz się kiedy zbliżysz się do magicznej granicy 150k klatek. Tyle ode mnie
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    i czulym AF
    Na temat tego AF zdania są podzielone.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów