sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny
Wątek nieco zamarł ale znalazłem ciekawy artykuł na temat autofokusów w różnych Canonach. Poniżej link. Wklejam też tabelkę, z której jasno wynika, ze im nowszy tym lepszy - jednym słowem odpowiadam koledze Sundersowi - nie warto - Af w tych jedynkach jest GORSZY niż w 5d MKIII
LensRentals.com - Autofocus Reality Part 3B: Canon Cameras
1DsIII 29
5D II 38.5
50D 34
7D 41
1DIV 22
60D 34
T3i 41
1Dx 17
5D III 17
T4i 29
Oczywiście im miejsza liczba tym mniej pomyłek
Pozdrawiam forumowiczów.
Michał
Ostatnio edytowane przez MIT ; 05-08-2012 o 23:03
Coś dziwne te wyniki - głównie ze względu na 7D
Miałem 1D2, 5D2, ...
Teraz mam 1Ds2 oraz 5D3.
Tak na prawdę dane techniczne w Twoim przypadku to różnice które nie odczujesz w realu.
Ile zdjęć robisz ?, jak bardzo zależy Ci aby każde było udane ?
1Ds3 to sentyment, tęsknota za doskonałością.
Jeśli jesteś "w sile wieku", 1Ds3 nie jest za ciężki ; to zdecydowanie lepszy wybór.
Oprócz robienia zdjęć sprzęt ma też nam dawać frajdę.
jp
Imho najlepszy układ to 1 Ds mark III podstawa, 5d mkIII backup.
Jedno nie zastąpi drugiego.
Piątki to inna półka a jedynki inna. [Nie ma co porównywać jabłka z gruszką.Smaczne owszem jedno i drugie.]
Jedynka oprócz innej ceny daje inną dokladność ,powtarzalność,trwałość,niezawodność,opcjon alne wyposażenie.
Inną sprawą jest czy tego potrzebujemy,czy to wykorzystamy.Czy 5ka juz nam nie wystarcza.
Poza racjonalnymi argumentami pozostaje przyjemność pracy jedynką.
Podpisuje sie pod tym bez 2 zdan
Trzeba sie dluzej pobawic i jednym i drugim zeby miec swoje zdanie - inaczej sie tylko domysla![]()
Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 09-08-2012 o 21:21
Fakt, ja swojej 1 jakoś nie mogę sprzedać, ciężko michoć mam możliwości pracowania na 5dmkIII
"kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."
Ale nie mozesz bo nikt nie chce?![]()
Pikczer skoro podpisałeś się "bez 2 zdań" pod opinią janmara , to twój dylemat z wątku pt."Canon 1Dx vs 5D MKIII" został chyba rozwiązany = brakuje Ci tylko backupu w postaci 5D3??:
Pobawiłeś się już wystarczająco długo 5D3 żeby mieć swoje zdanie
--- Kolejny post ---
Dzięki za pomoc. Z tego artykułu wynika, że pod względem precyzji w ustawianiu ostrości 5D3 i 1Dx to obecnie najwyższa półka. Ciekawe jak jest z różnicami w szybkości ostrzenia między tymi dwoma![]()