Strona 7 z 16 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 156

Wątek: 1Ds MkIII versus 5d MkIII

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomba Zobacz posta
    Powód? Jak kupiłem dsa to znajomi się pytali dlaczego nie 5dmk2, odpowiedź krótka: AF. Używając 5dmk1 i ds3 momentami brakowało mi zakresu iso. Rozwiązania miałem 2, albo sprzedać 5d i dokupić 5d2, albo sprzedać 1ds3 i kupić 5d3.
    Mój dylemat jest trochę inny. Mam 5d2.Przydałaby mi się druga puszka z lepszym AF-em.Zastanawiam się czy AF 1ds3/lub 1d4/ jest na tyle lepszy od AF-a w 5d3 że warto kupić go używanego zamiast nowego 5d3 ??:
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 11-05-2012 o 21:16

Domyślnie

"Inne powody:
    - mierna współpraca mojej jedynki z 24LII (nieprzewidywalny pomiar światła)"

Mam ten sam zestaw, co prawda 24 od niedawna ale nie zauważyłem jakiś różnic, miałeś duże problemy z pomiarem światła w tym tandemie?
    pozdr
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Po starej znajomości i z całego serca życzę zakupu nowego 5D
    MM...
    FOTOINKWIZYTOR

Dopiero zaczyna Awatar MIT
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    MIT pojąłeś już decyzję
    Bardzo dziękuję wszystkim forumowiczom za wpisy i dzielenie się doświadczeniem.
    Przekonała mnie opinia kolegów, szczególnie MARANTZ'a, którzy realnie mieli w ręku nową piątkę oraz trochę opinia, wywiad z Chuckem Westfallem. Wstyd przyznać się ale trochę w tej jedynce jest "lansu" od którego nie jestem jak się okazało całkowicie wolny, ale zwyciężył racjonalizm.
    Kupuje piątkę.
    Jeszcze raz dziękuję
    Michał

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MIT Zobacz posta
    Przekonała mnie opinia kolegów, szczególnie MARANTZ'a, którzy realnie mieli w ręku nową piątkę oraz trochę opinia, wywiad z Chuckem Westfallem.
    Po przeczytaniu tego wywiadu i rekomendacji MARANTZ`a też skłaniam się bardziej ku 5D3 niż 1Ds3 :smile:

Początki nałogu Awatar Marv84
    Miasto
    Gorlice

Domyślnie

musze pomacać nową piątkę. Ale zakres ISO mnie przekona bo nie używam dużych czułości. Na razie nie żałuję że wybrałem 1Ds3. Na jednym aku robi spokojnie 2,5tys klatek. Jedynie brak lepszej jakości wyświetlacza... Ale to taka kosmetyka
    Co komu potrzeba to wybierze. Ja nie umiem pracować bez gripa.
    L

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marv84 Zobacz posta
    musze pomacać nową piątkę. Ale zakres ISO mnie przekona bo nie używam dużych czułości. Na razie nie żałuję że wybrałem 1Ds3. Na jednym aku robi spokojnie 2,5tys klatek. Jedynie brak lepszej jakości wyświetlacza... Ale to taka kosmetyka
    Co komu potrzeba to wybierze. Ja nie umiem pracować bez gripa.
    Moja jedynka na jednym aku zrobiła najwięcej ponad 3600 klatek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marv84 Zobacz posta
    musze pomacać nową piątkę. Ale zakres ISO mnie przekona bo nie używam dużych czułości. Na razie nie żałuję że wybrałem 1Ds3/.../ Ja nie umiem pracować bez gripa.
    Grip do 5D3 już chyba "nadchodzi":

http://www.cyfrowe.pl/aparaty/-bg-e11-batterygrip.html
    :smile:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oszczepnik Zobacz posta
    "Inne powody:
    - mierna współpraca mojej jedynki z 24LII (nieprzewidywalny pomiar światła)"

Mam ten sam zestaw, co prawda 24 od niedawna ale nie zauważyłem jakiś różnic, miałeś duże problemy z pomiarem światła w tym tandemie?
    pozdr
    ...jakoś się przyzwyczaiłem, jak miałem podpięte 24L to dodawałem jakieś +1,5EV. Ale sam pomiar też świrował, jak łapał w tle jakieś światło to ostro nie doświetlał, czego nie było na żadnej piątce. Lepiej było tylko na punktowym pomiarze, a multi z powiązanym punktem nie załatwiał sprawy. W sumie na zleceniach 24L chodziło głównie na manualu, albo na 5d.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Początki nałogu Awatar Marv84
    Miasto
    Gorlice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krasuski Zobacz posta
    Moja jedynka na jednym aku zrobiła najwięcej ponad 3600 klatek
    Mi zwykle ok 2,5k wychodzi z akumulatora bo często korzystam z LV jak używam samyanga. Wole mieć pewność że dobrze kręcę pierścieniem, w wizjerze nie wszystko dobrze widać.
    L

Strona 7 z 16 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów