Ostatnio edytowane przez Sunders ; 11-05-2012 o 21:16
"Inne powody:
- mierna współpraca mojej jedynki z 24LII (nieprzewidywalny pomiar światła)"
Mam ten sam zestaw, co prawda 24 od niedawna ale nie zauważyłem jakiś różnic, miałeś duże problemy z pomiarem światła w tym tandemie?
pozdr
"kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."
Po starej znajomości i z całego serca życzę zakupu nowego 5D
MM...
FOTOINKWIZYTOR
Bardzo dziękuję wszystkim forumowiczom za wpisy i dzielenie się doświadczeniem.
Przekonała mnie opinia kolegów, szczególnie MARANTZ'a, którzy realnie mieli w ręku nową piątkę oraz trochę opinia, wywiad z Chuckem Westfallem. Wstyd przyznać się ale trochę w tej jedynce jest "lansu" od którego nie jestem jak się okazało całkowicie wolny, ale zwyciężył racjonalizm.
Kupuje piątkę.
Jeszcze raz dziękuję
Michał
musze pomacać nową piątkę. Ale zakres ISO mnie przekona bo nie używam dużych czułości. Na razie nie żałuję że wybrałem 1Ds3. Na jednym aku robi spokojnie 2,5tys klatek. Jedynie brak lepszej jakości wyświetlacza... Ale to taka kosmetyka![]()
Co komu potrzeba to wybierze. Ja nie umiem pracować bez gripa.
L
po pracy
www.krzysztofkrasuski.pl
Grip do 5D3 już chyba "nadchodzi":
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/-bg-e11-batterygrip.html
:smile:
...jakoś się przyzwyczaiłem, jak miałem podpięte 24L to dodawałem jakieś +1,5EV. Ale sam pomiar też świrował, jak łapał w tle jakieś światło to ostro nie doświetlał, czego nie było na żadnej piątce. Lepiej było tylko na punktowym pomiarze, a multi z powiązanym punktem nie załatwiał sprawy. W sumie na zleceniach 24L chodziło głównie na manualu, albo na 5d.
sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny