Pokaż wyniki od 151 do 156 z 156

Wątek: 1Ds MkIII versus 5d MkIII

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie Odp: 1Ds MkIII versus 5d MkIII

Witam,
    odświeżam temat ponieważ mam podobny dylemat a przeczytałem już chyba wszystkie tematy dotyczące 5dmk3 vs 1dsmk3 vs 5dmk2.
    Fotografuję, głownie reportaż, głownie ślubny.
    Miałem przez 2 tygodnie 5dmk3, swoje 5dmk2 sprzedałem. W chwili obecnej muszę zakupić aparat i nie wiem w sumie co kupić.
    Aspekt finansowy jest dla mnie ważny, chyba jak dla każdego, gotówki mam 8k i raczej tej kwoty chciałbym się trzymać, wiadomo jednak, że w razie potrzeby mogę te 2k dozbierać.
    Zastanawiam się nad 5dmk3 nowym bądź używanym lub używanym 1ds mk3 lub nowym 5dmk2 - używanych w dobrym stanie raczej na allegro nie widzę.
    W 5dmk3 podobał mi się af, iso używałem do 3200 więcej raczej nie mam potrzeby. Denerwował mnie zafarb, miałem wrażenie że zdjęcia są zielone, na pewno są inne niż w 5dmk2. Kupił bym już dziś jednak te 2k nie dają mi do końca spokoju.
    Z 1dsmk3 niestety nie miałem styczności, czytałem jednak, że iso jest porównywalne bardziej do 5dmk2 i że wyświetlacz jest tragiczny. Za 1ds przemawia cena i żywotność migawki.
    Za 5dmk2 przemawia cena oraz to, że aparat będzie nowy, na gwarancji.
    Na chwilę obecną najbardziej skłaniam się do 5dmk3,nie wiem jednak czy w moim przypadku 1dsmk3 nie byłby lepszy?
    Z góry dziękuję za podpowiedzi.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez 12p ; 22-05-2013 o 17:47

Uprawnienia umieszczania postów