Jak widać nie jest to takie oczywiste skoro zewsząd słyszę, że wredni kapitalistyczni gestapowcy czyt. przedsiębiorcynie chcą płacić godziwie pracownikom
.
Jak widać nie jest to takie oczywiste skoro zewsząd słyszę, że wredni kapitalistyczni gestapowcy czyt. przedsiębiorcynie chcą płacić godziwie pracownikom
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nie od razu Kraków zbudowano.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Podsumowując każdy chciałby za swoją prace otrzymać najwięcej jak się da... natomiast ten który chce ta prace mieć wykonana zapłaciłby za nią najmniej jak się tylko da.
Tak było jest i będzie![]()
Znajomi mojej córki, gdy zobaczyli zdjęcia, które zrobiłem na jej ślubie chcieli, żebym również ich ślub obsłużył. Ja nie lubię takich imprez, więc krzyknąłem 1500zł za ślub cywilny, kościelny i wesele. W sumie kilka godzin pracy. Rozczarowani klienci zrezygnowali, bo drogo, ale w tym samym czasie Panna Młoda u fryzjera zostawiła 800zł za godzinę na fotelu i nie mrugnęła okiem... Ciekawy przyczynek dla badaczy.
Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 08-05-2012 o 16:48
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Już kiedyś szukałem kogoś do pomocy na plenerze w Tatrach. Pytałem po znajomych niestety chyba marny ze mnie fotograf bo nikt nie chciał się z nami udać w góry trzymać blendę i statyw z lampką. Choć ofiarowałem podwózkę bez wynagrodzenia. A pomyśleć, że z kumplami idziemy w góry i jeszcze na paliwo się składamy dla kierowcy zadowoleni że w powrocie browca możemy wypić.
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Po doglebnej analizie fenomenu socjologicznego jako badacz amator przedstawiam rezultaty badan: fenomen jest skorelowany ze stopniem nasilenia plagi amatorstwa w zawodach: a) fotograf; b) fryzjer, sklasyfikowanym, opowiednio, jako: a)przygniatajacy; b) znikomy.
Uslugi profesjonalnego fryzjera ciesza sie wieksza waluacja niz profesjonalnego fotografa dlatego, ze statystycznie trudno znalezc wujka lub ciocie, ktory(a) podja(e)l(a) by sie strzyzenia panny mlodej.
Hipotetycznie, jedna z przyczyn tego stanu rzeczy jest brak czynnika rozrywkowego w strzyzeniu wlosow w przeciwienstwie do robienia zdjec.