Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 104

Wątek: Ile płacicie asystentowi za pomoc w sesji?

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Jak za nic nierobienie? 20 zł/h za latanie w środku nocy, przeważnie z piątku na sobotę bądź z soboty na niedzielę i pilnowanie całego bajzlu fotografa to żadna ekstrawagancja. Poza tym Merde okazał się bardzo wspaniałomyślny, bo ja jakbym usłyszał 50zł za całą nockę to...
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    20 zł za godzinę za nic nie robienie - nieźle. U nas ludzie na budowach to by marzyli o takiej stawce. Inna rzecz, że tu tych godzin mało
    Otóż to - mało godzin. Dwie dychy to jest ot, "taka se" stawka przy robocie na pełny etat, 168-176 godzin miesięcznie. Przy zleceniach z doskoku to "co ja sobie za to kupię - waciki?" ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nieśmiało wtrącę, że zatrudnianie dodatkowych osób na takiej „sesji” to lekkie nieporozumienie ze względu na specyfikę zdjęć. W pierwszym poście stoi sesja więc rozumiem, że plener a nie cała impreza. Jak obciążyć statyw nie jest tajemnicą dla fotografa.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

A w poście #5 stoi 6-8 godzin więc doszedłem do wniosku, że to jednak całe wesele jest :smile:
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    mojej torby foto, noszenie jej (lekka, bo body nosze ze soba, a obiektywy w pokrowcach na pasie), trzymanie lampy z softbox'em gdyby wiatr zawial i od biedy, kiedys tam trzymanie blendy.
    praca nie wymaga zadnej wiedzy i umiejetnosci, jedynie troche wolnego czasu.
    zakladalem wstepnie, ze bede placic 50 pln za 6-8h, no i teraz chcialem to skonfrontowac z osobami juz doswiadczonymi w tej kwestii zeby nie wyskoczyc z propozycja jak filip z konopii
    No fakt na weselach wieje i to mocno nawet co większość to i zawiani jacyś. Do tego jak z jednym body to w plener bo na reportażu lepiej mieć dwa. Intrygują mnie te konopie...

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Wczoraj robiłem małe zlecenie dla konsalnetu.
    Pracują tam rownież ciecie, pilnujący różności. Z tego co słyszałem to płacą im tam 6,50 za godzinę. I chwalili sobie.
    Może dogadaj się z jakimś "zawodowcem" z podobnej firmy, za pomoc w noszeniu dołóż mu jeszcze ze dwa złote i będzie zadowolony
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    No fakt na weselach wieje i to mocno nawet co większość to i zawiani jacyś. Do tego jak z jednym body to w plener bo na reportażu lepiej mieć dwa. Intrygują mnie te konopie...
    hmmm mozesz wytlumaczyc jasniej? czytalem 2x ale nic nie kumam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Jak za nic nierobienie? 20 zł/h za latanie w środku nocy, przeważnie z piątku na sobotę bądź z soboty na niedzielę i pilnowanie całego bajzlu fotografa to żadna ekstrawagancja. Poza tym Merde okazał się bardzo wspaniałomyślny, bo ja jakbym usłyszał 50zł za całą nockę to...
    jaki srodek nocy? jakie przewaznie z piatku na sobote?
    sesja w plenerze to w moim wykonaniu zazwyczaj godziny od 15:00 do 21:00
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Powiem tak - jeśli to będzie w miarę regularne zajęcie i sesje po 6-8 godzin, a nie od przypadku do przypadku godzinka-dwie, to za niżej niż 20 zeta na godzinę nawet by mi się nie chciało z Tobą gadać.
    Szanujmy innych, inaczej nikt nie będzie nas szanował.
    no ok, ale ja nie pytalem za ile ty bys przyszedl mi pomoc, ale ile ty bys zaplacil komus, zeby pomogl tobie w sesji
    Ostatnio edytowane przez BeatX ; 29-04-2012 o 01:10 Powód: Automerged Doublepost
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    no ok, ale ja nie pytalem za ile ty bys przyszedl mi pomoc, ale ile ty bys zaplacil komus, zeby pomogl tobie w sesji
    Czyli nie zrozumiałeś o czym pisałem? To powinny być dokładnie takie same pieniądze.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Ja bym spojrzał*na to tak: cena sesji dzielisz ją powiedzmy na 1/5 i dajesz to temu asystentowi. Nie wiemy ile bierzesz za taką*sesję i proponowanie, żebyś płacił 200 zł jak sam bierzesz 400 zł to jest zdecydowanie za dużo.
    5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

dobra, dzieki za sugestie.
    widze, ze propozycje wachaja sie miedzy 50 a 500 pln
    teraz to mam jeszcze wiekszy metlik w glowie
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów