Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 104

Wątek: Ile płacicie asystentowi za pomoc w sesji?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No bo ewidentne widać, że tu mało kto korzysta z takiej pomocy, a ci co korzystają i tak pewnie nie powiedzą ile płacą - zresztą ja się nie dziwię - ja też na publicznym forum bym nie powiedział ile płacę ludziom ale kilka sensowych podpowiedzi tu padało .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wszystko zalezy kogo chcesz,gdzie i kiedy. Jak chcesz kogos rozgarnietego i ogarnietego to 50zl to malo. Ja osobiscie moglbym sie nawet czasem zgodzic za darml jesli.byłoby warto i czegos bym sie nauczyl. Jednak Ty chyba nie szukasz takiej osoby.

Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk

Bywalec Awatar Saapcio
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Ten asystent to ma byś kolega "po obiektywie", czy ktoś przypadkowy?
    Jak kolega - to za darmola.
    Jak ktoś z boku - 20,- za godzinę. Musi mu się chcieć w czwartej czy piątej godzinie.
    Targanie torby, trzymanie za światło niby nic, ale jak mu się odmieni w szczerym polu (np. konopianym) w trzeciej godzinie to będzie trubel. Ciepnie manele, pójdzie w diabły a Tobie rąk zabraknie, że o wstydzie nie wspomnę .
    ....C50E....C40D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

dzisiaj, każdy idąc na fuchę liczy na to, że wpadnie mu ekstra kasa.
    Pomyśl sobie , jeśli miałbym za 50 zł dezorganizować sobie wole piątkowe popołudnie lub wolną sobotę to by mi się nie chciało.
    A biorąc pod uwagę 6-8 godzin na weselu to tym bardziej.
    to musi być taka kasa, ze człowiek sam się ciebie będzie pytał kiedy następna robota, będzie wykazywał troszkę zaangażowania, a nie pójdzie z Tobą na sale jak zobaczy zastawiony stół to będzie myślał tylko o tym jak tu się najeść albo narąbać - i co?? i wstyd będzie.
    oczywiście stawka zależy także od regionu oraz od tego ile bierzemy na usługę. Myślę ze 200 do 300 zł to jest absolutne minimum,
    Jeśli będzie dostawał taka fuchę 2 -3 razy w miesiącu, to sam dojdzie do wniosku, ze może być to dla niego extra kasa.
    możesz też porozglądać się za jakimś uczniem ze szkoły średniej myślę ze też będzie się cieszył
    Pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar downunder
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja do pomocy biorę ze sobą syna (licealista) i w zależności od ilości godzin daję mu 50-100 zł.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

ale mi nie chodzi o pomocnika w czasie ceremoni/wesela, tylko i wylacznie w czasie w sesji w plenerze, ktore realizuje w wiekszosci przypadkow w tygodniu
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No bo ewidentne widać, że tu mało kto korzysta z takiej pomocy, a ci co korzystają i tak pewnie nie powiedzą ile płacą - zresztą ja się nie dziwię - ja też na publicznym forum bym nie powiedział ile płacę ludziom ale kilka sensowych podpowiedzi tu padało .
    A dlaczego byś nie powiedział to wstyd jakiś, hańba czy co?

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    A dlaczego byś nie powiedział to wstyd jakiś, hańba czy co?
    Dlatego że nie jest to rzecz, która może być poddawana publicznej ocenie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Nie rozumiem takiego podejścia no ale cóż zrobić Polska to taki kraj w którym o pieniądzach się nie rozmawia

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tu nie ma żadnych tajemnic - po prostu nie będę ułatwiał sprawy konkurencji .
    Może i dziwny kraj ale każdy kto prowadzi firmę wie jaki jest u nas trudny rynek i nie ma co być zbyt wylewnym.
    Ja z fotografii nie żyję więc spekulować mogę do woli ale czasem dziwię się jak niektórzy tutaj opisują ze szczegółami tajniki swojej pracy, a później są narzekania, że ktoś psuje rynek .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-04-2012 o 00:56
    Kapitan Wagner

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów