Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: ....no to oddałem 20D do serwisu

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie ....no to oddałem 20D do serwisu

Długo sie zatanawiałem czy to zrobic, konczy mi się gwarancja a mam hotpixela przy normalnych czasach i wyższym iso... Zeby potem nie pluc sobie w brodę oddałem.... Zapytałem panią czy mogą mi wyszcyścis matrycę w ramach usługi gwarancyjnej odpowiedziała że " nie ma problemu, oczywiście" :-)
    Może wgrają mi nowy soft...
    Moje wrazenia sa pozytywne, tzn narazie...
    Obsługują dwie panie, mnie się wylosowała siędząca po prawej.
    Oczywiście przezornie przybyłem zaopatrzonyw oryginalne pudełko, dowód zakupu, nawet obiektywu i gripa nie zdjałem.
    Troche się przeraziłem jak pani zabrała sie do rozbebeszania body ze wszystkiego... mimo ze aparat ne będzie rozkrecany wyjela wszystko co się da, grip odkrecony, pasek zdjęty, (dekielka nie miałem ale pani odpowiedziała ze deklielek tez by mi oddała), karta wyjęta. A robiła to w sposób który wywołał moje przerazenie, az chciałem jej wyszarpnąć body :-) To ja je piescze, czule dotykam...Ale ok, nie obcyndala się ma wyczucie, ja robie to z wiekszym pietyzmem Z tego wszystkiego wzieli body bez klapki od akumulatora bo zostala w gripipe, ale poradzą sobie pewnie.
    W kazdym razie pani była mila i na moje próby tłumaczenia ze to jeden pixelek ale denerwujący i koniec gwarancji odpowiadała ze spoko zrobia bez kłopotu.
    Ciekawe ile to potrwa.
    Pozdrawiam
    20D, 6D

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

He,he,he
    Zmapuja Ci matryce i oddadza po dwu tygodniach. Ot, cala "naprawa". A po odbiorze okaze sie, ze bedziesz mial nowe hot'y....;-)
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ten hotpixel jest od początku, w tym czasie zadne nowe nie wylazły.
    NAwet porobilem wydruki z umiejsowieniem pixela i powiekszonym wycinkiem obrazu, no i oczywiscie zdjęcie syfów na matrycy, ale Pani nie chciała ...
    A wogole to spory ruch maja na tej zytniej, panie ledwo co sie obrabiały
    Ostatnio edytowane przez TomekD ; 27-01-2006 o 15:07
    20D, 6D

Coś już napisał
    Miasto
    Bielsko-Biala

Domyślnie

Ja mam jednego na samym środku, ale ani mi się śni wysyłać aparat.
    Aparat ma osiem miesięcy a jeden pixel to nie problem, ból zaczyna się jak się słyszy co panie wyrabiają ze sprzętem.
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Trzeba mieć tylko nadzieję żę aparat nie wróci w gorszym stanie , niż przed oddaniem na żytnią .

Coś już napisał
    Miasto
    Bielsko-Biala

Domyślnie

Nie chciałem tego mówić po doświadczeniu z 350D.
    Pozdrawiam

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

hmm ciekawy post w ciekawym dziale
    imho rownie dobrze moglbys napisac cos takiego:

male zakupy. dzis rano bylem pierwszy raz w sklepie spozywczym "andzia". zazwyczaj tego typu zakupy robie w wiekszym sklepie w centrum miasta, ale z uwgi na fakt ze w miescie musialem byc wczesniej i przebieg dnia roznil sie troche od typowego rozkladu, dlatego tez zaryzykowalem. wszedlem.
    od razu w progu rzucil mi sie w oczy starszy pan ktory przywital mnie bezzebnym usmiechem. na szczescie a moze nieszczescie byl on tylko klientem tego pieknego miejsca zreszta jak pozniej zaobserwowalem wcale sie do mnie nie usmiechal tylko wykrzywial sie z bulu, ktory sprawialy mu odmrozone dlonie dzierzace butelke piwa. budynek dosc stary, z zewnatrz nie zachecajacy, na pierwszy rzut oka widac ze pamieta jeszcze czasy glebokiego prlu. wewnatrz zreszta nie lepiej. stare gabloty, koszmarnie zniszczona podloga z wydeptanymi do bialosci scizekami wokol polek na ktorych posniegowe bloto wygladalo jak rozdeptana kupa niemowlaka. i gdyby nie nmogosc kolorowych opakowan na polkach z knorami, nestlami i innymi takim, czul bym sie jak bym przekraczajac prog sklepu cofnal sie o dobre 20 lat wstecz.
    idac tam mialem zamiar zakupic kefir i jednna butelke wody zywiec zdroj, ale okazalo sie ze mimo tego ze sklep byl niewielki a produktów nie wiele to znalezc w nim cokolwiek bylo niezmiernie trudno. ponadto mialem znacznie utrudnione zadanie gdyz przestrzenie miedzy polkami byly bardzo waskie a przez ramie mialem przewieszona duza lustrzanke canona z dopetym duzym bialym obiektywem ktory nonstop o cos mi sie zawadzal. naszczescie obsluga sklepu okazala sie byc nadwyraz uprzejma i wyrozumiala....

twoj post niczego nie wnosi, niczego nie wyjasnia, jest conajwyzej zabawny i do dzialu dslr ma sie tak samo jak to co napisalem wyzej. czyli nijak :P
    Ostatnio edytowane przez bonk ; 27-01-2006 o 17:09
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bonk
    male zakupy. dzis rano bylem pierwszy raz w sklepie spozywczym "andzia". zazwyczaj tego typu zakupy robie w wiekszym sklepie w centrum miasta, ale z uwgi na fakt ze ...
    <ciach>
    bonk napisz jeszcze troche wciaglem sie masz talent chlopie jak ksiazka zupelnie... co bylo dalej?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

[...]
    Ale dobrze sie to czyta
    Czekam na wiecej... Koniecznie
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomekD
    Oczywiście przezornie przybyłem zaopatrzonyw oryginalne pudełko, dowód zakupu, nawet obiektywu i gripa nie zdjałem.
    Troche się przeraziłem jak pani zabrała sie do rozbebeszania body ze wszystkiego... mimo ze aparat ne będzie rozkrecany wyjela wszystko co się da, grip odkrecony, pasek zdjęty, (dekielka nie miałem ale pani odpowiedziała ze deklielek tez by mi oddała), karta wyjęta. A robiła to w sposób który wywołał moje przerazenie, az chciałem jej wyszarpnąć body :-) To ja je piescze, czule dotykam...
    onanizm, normalnie onanizm

twoj post niczego nie wnosi, niczego nie wyjasnia, jest conajwyzej zabawny i do dzialu dslr ma sie tak samo jak to co napisalem wyzej. czyli nijak :P
    Amen

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów