Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Cena 5D MK II po premierze MK III

Domyślnie Cena 5D MK II po premierze MK III

Witam, chciałbym się zapytać ktoś śledzi jak trzyma się cena 5D MK II po premierze MK III, mam zamiar kupić ale nie wiem czy nie poczekać aż stanieje. Jeżeli ktoś ma pogląd na sytuację prosił bym o opinię, dziękuje.

Dopiero zaczyna Awatar Flar
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

A jak się trzymała cena 5D w stosunku do 5D II ? Ładne egzemplarze nie były drastycznie tańsze od 5D II
    Różnica między 5D II i 5D III jest tak duża (nowego) że nie liczył bym na wielkie obniżki

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Przecież to proste :razz: :

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Przecież to proste :razz: :
    Cieszy mnie to w kontekście tego, że jakoś w okresie wakacyjnym bym chciał jedną 2 zamienić na 3
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Bywalec Awatar GMHusky
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

... tak tylko co niektórzy liczą że 5dII kupią za 5 tyś...
    ... większość co pracuje na 5dII sprzeda backup i kupi 5dIII ... co i ja uczynię i dlatego cena nawet używek nie poleci na pysk ...
    Czarna puszka i kilka słoików... i teraz jeszcze słoneczko
    ------------------------------------------------------
    Jakby ktoś mnie szukał to jestem na FB
    http://www.facebook.com/grzegorz.malinowski

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja troche sledze ceny 2 i 3 w UK i powiem tak: od premiery modelu 3 cena spadla z £3000 do ok £2500 na ebayu. Z kolei cena nowych 2 ledwo drgnela (spadla moze £150 - 200?), za to uzywane 2 spadly troche bardziej, ale niektore maja duze przebiegi, w sumie jakiejs szalonej wyprzedazy i obnizki cen to nie ma...
    Panie Boże, spraw, abym nie ględził
    i nie odzywał się póki nie jestem pewien,
    że mam coś do powiedzenia.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wszystko będzie zależało od sytuacji na rynku. Gdyby jakimś cudem prawdą się okazała plota o D600 to ceny mogą polecieć.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GMHusky Zobacz posta
    ... tak tylko co niektórzy liczą że 5dII kupią za 5 tyś...
    ... większość co pracuje na 5dII sprzeda backup i kupi 5dIII ... co i ja uczynię i dlatego cena nawet używek nie poleci na pysk ...
    Nie dawno poleciała mk2 na forum za 4500? Czasami są ludzie, którym nie zależy. Co innego jak sprzedaje repo ślubny, który żył bez dotacji. Wtedy masz: "nie śmigana, ideał, prawie jak nówka, bez wad", a pod spodem:

"przebieg to około 70-120 tys. na wyświetlaczu kilka rys, obtarć itd".

Ludzie kombinują, a ja już miałem mieć tę okazję kupić mk2, ale... się powstrzymałem

Poczekam aż ceny opadną (pewnie nigdy) albo wyjdzie 7dmik2
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Gdy kupowałem swoje 5DII to cena była ok. 7,5 tys. a licznie jeszcze dostępne nowe 5D spadły do ok. 5,2 tys. Uważam, że jak się ukaże mkIII i będzie go można podotykać to cena mkII spadnie, może nie drastycznie ale powiedzmy 15% . Ludzie po prostu kupią mkIII i tyle. Ja nawet przez moment nie wahałem się dołożyć te 2tys. do nowego.
    Tradycyjnie przez jakiś czas "szczęśliwi" nabywcy mk.II będą pitolić w różnych wątkach o "braku różnic w obrazowaniu" i uzasadniać jaki to interes życia zrobili nie dając się marketingowcom z Canona. Może to podtrzyma trochę rynek mk.II ale do czasu.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Bywalec
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

TO jest jak ze wszystkim, wszystko zawsze tanieje bo jakimś czasie, tylko pytanie do ciebie czy ty masz czas żeby czekać? Moim zdaniem cena 5D mark II utrzyma się na podobnym poziomie, bez premiery 7D mkII, 5D zawsze musi być droższe
    Marcin

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów