Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Szukam EOS Digital Solution Disk

Domyślnie Szukam EOS Digital Solution Disk

Tytul mowi wszystko - szukam do mojego Canona EOS 30D, EOS Digital Solution Disk.
    Gdyby ktos podal linka do sciagniecia albo zrobil ISO ze swojej plytki, to bylbym ogromnie wdzieczny. Jeszcze jedna sprawa, akumulatorki nie uzywane nie powinny byc naladowane na maxa, a jezeli juz tak sie stalo to jak je rozladowac bez obciazania aparatu? Pozdro. Mixol

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Nawołujesz do piractwa.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Nawołujesz do piractwa.
    E tam, przecież to jest soft dostępny na stronach producenta. W odrębnych paczkach, ale jednak.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Ale jednak na zasadach opisanych w licencji. A z tgego co pamiętam, to tam nie ma zgody na tworzenie obrazów płyt i udostepnianie w sieci, poza dystrybucją Canona.

Na mojej stronie też udostępniam zdjęcia, ale to nie jest równoznaczne, że mozna sobie to zdjęcie wziąć i umieścić na innej stronie, bez pytania mnie o zgodę.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mixol Zobacz posta
    akumulatorki nie uzywane nie powinny byc naladowane na maxa
    A skąd ty masz takie mądrości? Bardziej szkodliwe dla akumulatorów jest przechowywanie w stanie rozładowania. O tym, że szkodzi im pełne naładowanie pierwsze słyszę. Sanyo Enloopy sprzedaje naładowane i jeszcze się chwali, że po iluś tam miesiąca leżenia w sklepie będą miały 90% naładowania i w zasadzie są ready to use od razu po kupieniu.
    Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.

Domyślnie

Jak wczoraj napisalem, jestem canonierem od kilku dni i pracuje nad teoria tej marki aby wykorzystac wszystkie jej zalety. Siedzialem wczoraj w Sieci i znalazlem takie madrosci.
    Nie wiem teraz kto ma racje. Z tym piractwem to chyba komus cos sie zdaje to jest darmowe firmware. No to co jak mi sie zgubi CD to mam ja jeszcze raz kupowac?

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

To jest darmowe oprogramowanie, fakt. Ale nie dystrybuowane na zasadzie freeware. Dystrybuowane jest razem z aparatem, a to co dostępne na stronach Canona, to sa aktualizacje wymagające do instalacji, uprzedniej instalacji z płyty.
    Licencja jest licencją i trzeba jej przestrzegać.

Jak zgubiłeś płytę, to możesz zadzwonić do dystrybutora z prośbą o nowa płytę, albo wpisac w google i poszukać.

Firmware, to jest coś innego, niż to co na płycie.

---Moje zdjecia na FB---

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Licencja jest licencją i trzeba jej przestrzegać.
    E tam. Przestrzegać należy prawa, licencje często miewają zapisy z nim sprzeczne (a więc prawnie nieskuteczne).

Jak zgubiłeś płytę, to możesz zadzwonić do dystrybutora z prośbą o nowa płytę, albo wpisac w google i poszukać.
    Soft Canona jest gdzieś dostępny na stronach (nie wiem gdzie, ja w potrzebie chwili edytowałem rejestr) w wersji 1, który można bezproblemowo zaktualizować do wersji najnowszej.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Zajrzyj - Linki do software

Pozdrówka!
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 27-04-2012 o 14:00
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shutter Zobacz posta
    A skąd ty masz takie mądrości? Bardziej szkodliwe dla akumulatorów jest przechowywanie w stanie rozładowania. O tym, że szkodzi im pełne naładowanie pierwsze słyszę. Sanyo Enloopy sprzedaje naładowane i jeszcze się chwali, że po iluś tam miesiąca leżenia w sklepie będą miały 90% naładowania i w zasadzie są ready to use od razu po kupieniu.
    Eneloopy są typu NiMH, a w aparacie masz li-ion. I kolega dobrze pisze, do przechowywania, żeby bateria się nie degradowała, najlepiej rozładować je do ok 40% i zostawić.

http://batteryuniversity.com/learn/a...tore_batteries
    Canon 1D mark II N, Canon 1D mark I - usz., Canon EOS 3
    Canon 24-70 f/2.8 L, Canon 100 f/2.0, Canon 580EX
    Olympus mju II

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów