Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: 5d mk II awaria auto iso

Mieszany widok

Domyślnie 5d mk II awaria auto iso

Witam,

Czy mogłby mi ktos poradzić, co mogło sie stać z moim canonkiem Przy trybie M , na auto iso, iso zawiesza sie na wartości 400 i ani rusz w zadna strone. Czasami działa, ale ostatnio coraz rzadziej Czy to duża usterka? Czy mozna to naprawić? Miał ktos juz taki problem??

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Niestety to nie awaria aparatu. Auto iso do 3200 jest w priorytecie czasu i przysłony, a w manualu tylko od iso 100 do 400.

Zostało to zmienione dopiero w 5d mark iii

Domyślnie

wydaje mi sie ze wcześniej działalo normalnie a nie tak jak mowisz. poza tym wspomnialam, ze ma takie przeskoki, ze jak go zalacze, to działa pomiedzy 100 a 6400 na automacie, ale jak sie zatnie to tylko i wylacznie 400, i nawet nie zejdzie nizej.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

W M nie ma autoiso.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

potwierdzam nie ma auto-iso w trybie M, na auto iso w M ustawione zostaje 400,
    w priorytecie czasu i przysłony iso jest do 3200 a jeśli podłączy się lampę to bodajże ograniczenie do 400 (albo 800 nie pamiętam zbyt dobrze)

Domyślnie

Mozecie mi powiedzieć co oznacza " w priorytecie czasu i przysłony" ? ;]

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

tryb Tv- priorytet czasu (ustawiasz czas, a przysłona regulowana jest automatycznie przez aparat) Av priorytet przysłony (analogicznie)

Domyślnie

Tak sie domyslalam..., ale i tak mnie zaskoczyliscie z tym ze w M nie ma auto iso, moze myle bo mam jeszcze 550tke ;] ale niezmiernie sie ciesze, bo to znaczy ze sie nic nie popsulo

Domyślnie

Z całym szacunkiem, ale jak ktoś kto używa aparatu bądź co bądź z półki pro czy tam semi-pro nie wie takich rzeczy.

Domyślnie

fajnie masz ;]

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów