Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Canon EOS 60D + Tele Sigma = Fotoradar

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    A co wtedy jak suuuupeeer AF sigmy nie trafi?
    Wtedy nie ustalą z czego dzwonił kierujący

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie Zdjęcia z fotoradarów. :)

Jak wszyscy zauważamy fotografia fotoradarowa na stałe wpisała się już w nasze życie.
    Zdjęcia nie są może świetnej jakości, zero artyzmu, zero bokehu, flash prosto w gębę, za to mają sporą wartość.

Z tego co ja wiem:

FLASH
    Czasem błyska, czasem nie. Mi raz błysnął w dzień (stacjonarny, Białystok), raz w nocy (stacjonarny lub przenośny, okolice Płońska). Nie błysnął za to przenośny w dzień (Skierniewice).

Do tej pory za kiepskiej jakości odbitki zapłaciłem kilka stów.

No i coś dla tych, którzy jeżdżą trasami dwupasmowymi ze sporą ilością fotoradarów (np. tzw. "trasa Katowicka"): Gdzie trafiają zdjęcia na których są dwa samochody na raz??
    Do kosza na śmieci...

Wiecie cokolwiek o fotografii fotoradarowej?
    Jaki tam siedzi sprzęt, jakie obiektywy, etc.
    Jakie macie sposoby, żeby nie korzystać z usług tego ogólnopolskiego labu??
    Ciekawostki, porady, etc...
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMMarshall Zobacz posta
    Wiecie cokolwiek o fotografii fotoradarowej?
    Kupiłem jedno zdjęcie, jak dotąd. Było czarno-białe, typu ass-shot, nawet przyjemnie skadrowane i nie takie drogie, bo 100 pln z przesyłką.

Jaki tam siedzi sprzęt, jakie obiektywy, etc.
    Do zrobienia mojego był na pewno jakiś teleobiektyw. Stawiam na cca. 200 mm na pełnej
    Jakie macie sposoby, żeby nie korzystać z usług tego ogólnopolskiego labu??
    Ciekawostki, porady, etc...
    Ja zawsze zwalniam i jadę przepisowo. Nawet jak radar stoi w druga stronę. Zresztą zwalniam zawsze w newralgicznych miejscach. Wiem, że to chore, ale tak juz mam. Czyli skrzyżowania, wioski, miasteczka, zakręty etc. pokonuję z prędkościami oscylujacymi wokół dozwolonych, czasem kilka km wiecej. Generalnie, ten sposób się sprawdza.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Coś już napisał

Domyślnie

Jeżdżę podobnie jak Dinderi.Ostatni mandat za prędkość zapłaciłem bodajże w 1995 roku.
    Ale wtedy to jeszcze w średnim wieku byłem :-).

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Podpisuję się pod powyższymi stwierdzeniami. Także zwalniam, co powoduje nieraz wściekłość "cfaniaczkuf" w leasingowanych corsach.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Ja jeżdżę taki samochodem, że nawet jak w zeszłym roku mnie zatrzymali za przekroczenie, to raczej żeby pogratulować niż ukarać... Zdjęć z Ogólnopolskiej Agencji Fotoradarystycznej jeszcze nie udało mi się... a może udało mi się nie otrzymać...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Ja zawsze zwalniam i jadę przepisowo. Nawet jak radar stoi w druga stronę. Zresztą zwalniam zawsze w newralgicznych miejscach. Wiem, że to chore, ale tak juz mam. Czyli skrzyżowania, wioski, miasteczka, zakręty etc. pokonuję z prędkościami oscylujacymi wokół dozwolonych, czasem kilka km wiecej. Generalnie, ten sposób się sprawdza.
    w NL radary sa zawsze w druga strone i robia fote od * strony z tym, ze chodzi generalnie wylacznie o rejestracje, bo potem CIJB sciaga sobie dane wlasciciela pojazdu i wysyla mu fakturke - nawet bez foty, chociaz mozna na zyczenie otrzymac.

fakturki sa drogie, bo jak zdarzylo mi sie trzy razy przekroczyc, to dwa razy dostalem po 30 EUR za 8km/h za duzo (po korekcji: 4km/h ponad limit + koszty administracyjne) a raz jakies 65 EUR za 10km/h za duzo (64 km/h w zabudowanym). mozna wiecej, bo przy przekroczeniu o 30 km/h na autostradzie to i 300 EUR pojdzie, a wiecej to automatyczne anulowanie prawa jazdy

teoretycznie zamordyzm, ale dzieki temu jezdzi sie spokojnei a smiertelnosc jest znikoma. mozna z dzieckiem do szkoly po ulicy rowerem jechac, skrzyzowanie na zielonym swietle przejechac nie bojac sie o zycie...

tabelka oplat, zeby nie byc goloslownym: http://www.infopolitie.nl/index.php?...=767&Itemid=31

swoja droga - przed stalymi suszarkami zawsze zwalniam, chocby dlatego, ze mam w TomTomie czesto aktualizowane NPs-y, wiec pikaja
    wylapali mnie na suszarach lotnych, zreszta nie mnie jednego...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 08-05-2012 o 13:26
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Oczywiście, że nie będzie to wykorzystywane jako fotoradar, ale do dokumentowania innych bandyckich zachowań na drodze.
    tylko czy np. jazda bez pasów, czy rozmawianie przez komórkę to bandyckie zachowania?

"Innowacyjny sprzęt cieszyńskiej drogówki ma przede wszystkim na celu eliminowanie właśnie tych dwóch wykroczeń."
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Jazda bez pasów szkodzi samemu delikwentowi, ale rozmowa przez komórkę może prowadzić do tragedii.
    Chodziło mi bardziej o przejazd na czerwonym świetle lub inne wymuszenie pierwszeństwa.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    ale rozmowa przez komórkę może prowadzić do tragedii.
    Mniej więcej tak samo jak silne emocje, brak snu, mucha w samochodzie, palenie papierosów, czy denerwująca osoba jako pasażer.

A co do pasów - znam dwie osoby które żyją dzięki temu że miały niezapięte pasy. Dwa różne poważne wypadki - jeden tylko lekkie poparzenia, zamiast całospalenia, na siedzeniu drugiego zaparkowała barierka - prawie jak u Kubicy .

Kończę OT
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów