Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Canon EOS 60D + Tele Sigma = Fotoradar

Mieszany widok

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie Zdjęcia z fotoradarów. :)

Jak wszyscy zauważamy fotografia fotoradarowa na stałe wpisała się już w nasze życie.
    Zdjęcia nie są może świetnej jakości, zero artyzmu, zero bokehu, flash prosto w gębę, za to mają sporą wartość.

Z tego co ja wiem:

FLASH
    Czasem błyska, czasem nie. Mi raz błysnął w dzień (stacjonarny, Białystok), raz w nocy (stacjonarny lub przenośny, okolice Płońska). Nie błysnął za to przenośny w dzień (Skierniewice).

Do tej pory za kiepskiej jakości odbitki zapłaciłem kilka stów.

No i coś dla tych, którzy jeżdżą trasami dwupasmowymi ze sporą ilością fotoradarów (np. tzw. "trasa Katowicka"): Gdzie trafiają zdjęcia na których są dwa samochody na raz??
    Do kosza na śmieci...

Wiecie cokolwiek o fotografii fotoradarowej?
    Jaki tam siedzi sprzęt, jakie obiektywy, etc.
    Jakie macie sposoby, żeby nie korzystać z usług tego ogólnopolskiego labu??
    Ciekawostki, porady, etc...
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMMarshall Zobacz posta
    Wiecie cokolwiek o fotografii fotoradarowej?
    Kupiłem jedno zdjęcie, jak dotąd. Było czarno-białe, typu ass-shot, nawet przyjemnie skadrowane i nie takie drogie, bo 100 pln z przesyłką.

Jaki tam siedzi sprzęt, jakie obiektywy, etc.
    Do zrobienia mojego był na pewno jakiś teleobiektyw. Stawiam na cca. 200 mm na pełnej
    Jakie macie sposoby, żeby nie korzystać z usług tego ogólnopolskiego labu??
    Ciekawostki, porady, etc...
    Ja zawsze zwalniam i jadę przepisowo. Nawet jak radar stoi w druga stronę. Zresztą zwalniam zawsze w newralgicznych miejscach. Wiem, że to chore, ale tak juz mam. Czyli skrzyżowania, wioski, miasteczka, zakręty etc. pokonuję z prędkościami oscylujacymi wokół dozwolonych, czasem kilka km wiecej. Generalnie, ten sposób się sprawdza.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Ja zawsze zwalniam i jadę przepisowo. Nawet jak radar stoi w druga stronę. Zresztą zwalniam zawsze w newralgicznych miejscach. Wiem, że to chore, ale tak juz mam. Czyli skrzyżowania, wioski, miasteczka, zakręty etc. pokonuję z prędkościami oscylujacymi wokół dozwolonych, czasem kilka km wiecej. Generalnie, ten sposób się sprawdza.
    w NL radary sa zawsze w druga strone i robia fote od * strony z tym, ze chodzi generalnie wylacznie o rejestracje, bo potem CIJB sciaga sobie dane wlasciciela pojazdu i wysyla mu fakturke - nawet bez foty, chociaz mozna na zyczenie otrzymac.

fakturki sa drogie, bo jak zdarzylo mi sie trzy razy przekroczyc, to dwa razy dostalem po 30 EUR za 8km/h za duzo (po korekcji: 4km/h ponad limit + koszty administracyjne) a raz jakies 65 EUR za 10km/h za duzo (64 km/h w zabudowanym). mozna wiecej, bo przy przekroczeniu o 30 km/h na autostradzie to i 300 EUR pojdzie, a wiecej to automatyczne anulowanie prawa jazdy

teoretycznie zamordyzm, ale dzieki temu jezdzi sie spokojnei a smiertelnosc jest znikoma. mozna z dzieckiem do szkoly po ulicy rowerem jechac, skrzyzowanie na zielonym swietle przejechac nie bojac sie o zycie...

tabelka oplat, zeby nie byc goloslownym: http://www.infopolitie.nl/index.php?...=767&Itemid=31

swoja droga - przed stalymi suszarkami zawsze zwalniam, chocby dlatego, ze mam w TomTomie czesto aktualizowane NPs-y, wiec pikaja
    wylapali mnie na suszarach lotnych, zreszta nie mnie jednego...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 08-05-2012 o 13:26
    www albo tez flickr

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów