Pokaż wyniki od 1 do 10 z 74

Wątek: Czy w tym przypadku sredni format ma sens ?

Mieszany widok

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy tak ciezko poszukac fot w necie? Jakosc...pole 6x4,5 jest blisko 4 razy wieksze niz FF czyli przeniesie 4 razy tyle detalu. Dajmy na to jesli na FF bedziesz mial 8 "mpx" to na srednim juz 30. Poza tym co to znaczy jakos? Chcesz miec ostrosc, brak ziarna kup cyfre.

Co Ci nie pasuje w tych fotkach z FF? Na jakim filmie robiles? Czego Ci w fotkach brakuje bo mam wrazenie,ze sam do konca nie wiesz czego chcesz.

A do Bandita, oburzasz sie ,ze ktos mowi,ze 6x4,5 jest prawie jak FF a sam mowisz,ze 6x9 to to samo co 6x4,5. Roznica pomiedzy tymi dwoma formatami to 2 razy taka powierzchnia takze przyznaj,ze roznica w GO jest. Inna sprawa,ze zdjecia z M9 na jasne 50 f1 maja plastyke podobna do sredniaka...

Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    Czy tak ciezko poszukac fot w necie? Jakosc...pole 6x4,5 jest blisko 4 razy wieksze niz FF czyli przeniesie 4 razy tyle detalu. Dajmy na to jesli na FF bedziesz mial 8 "mpx" to na srednim juz 30. Poza tym co to znaczy jakos? Chcesz miec ostrosc, brak ziarna kup cyfre.

Co Ci nie pasuje w tych fotkach z FF? Na jakim filmie robiles? Czego Ci w fotkach brakuje bo mam wrazenie,ze sam do konca nie wiesz czego chcesz.

A do Bandita, oburzasz sie ,ze ktos mowi,ze 6x4,5 jest prawie jak FF a sam mowisz,ze 6x9 to to samo co 6x4,5. Roznica pomiedzy tymi dwoma formatami to 2 razy taka powierzchnia takze przyznaj,ze roznica w GO jest. Inna sprawa,ze zdjecia z M9 na jasne 50 f1 maja plastyke podobna do sredniaka...

Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk

Ja raczej mówię że nie ma co 6x4,5 spychać do małego obrazka twierdząc dziwnie że średni format zaczyna się od 6x6 , i tego się trzymam .

Różnic pomiędzy 6x4,5 a 6x6 którym sam fotografuję poza kadrem i większą powierzchnią jakoś za bardzo nie widziałem, z 6x9 porównania nie mam .

Odnośnie RZ czy RB to kwestia tylko ze nie zobacze obrazu , ale zostanie on zarejestrowany na filmie tak? w takim przypadku to nie problem, mam tez zenita w ktorym widac jedynie 65% kadru i daje rade

Uprawnienia umieszczania postów