Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 168

Wątek: Canon 5D Mark III - subiektywnie oczami użytkowników

Mieszany widok

Bywalec Awatar Marek Kowal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tryton Zobacz posta
    Czy ktoś ma już doświadczenia z połączenia 5dmkIII z C100-400?
    Wiadomo, że 100-400 młodą konstrukcją nie jest i dlatego to pytanie.
    w "pasażerach" AF wyrabia się spokojnie, obrazek jakościowo lepszy niż z 1D mkIV.

... z 70-200 is II lało jak z cebra
    http://www.epwa.pl/photo.php?photo=2...ek%20Kowalczyk

... z 100-400 nie padało

Pozdr,MK.
    Ostatnio edytowane przez Marek Kowal ; 02-07-2012 o 10:00

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Witam, focilem siatkowke plazowa w weeekend i AF z 70-200/4IS na prawde popyla i jest frajda fotografowania tylko zmartwilo mnie ze jak sie aparat nagrzal a bylo 32 w cieniu wiec w sloncu troche wiecej to mi sie error 80 zaczal pojawiac i blokowac migawke.
    No mysle ze to od temperatury bo jak potem w nocy w deszczu focilem kibicow po finalach nie bylo problemu. Czy ktos tak mial?
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Canon 5D Mark III - subiektywnie oczami użytkowników

Cytat Zamieszczone przez tdf Zobacz posta
    Witam, focilem siatkowke plazowa w weeekend i AF z 70-200/4IS na prawde popyla i jest frajda fotografowania tylko zmartwilo mnie ze jak sie aparat nagrzal a bylo 32 w cieniu wiec w sloncu troche wiecej to mi sie error 80 zaczal pojawiac i blokowac migawke.
    No mysle ze to od temperatury bo jak potem w nocy w deszczu focilem kibicow po finalach nie bylo problemu. Czy ktos tak mial?
    Dzisiaj w warunkach pokojowych wyskoczył error 80, tdf czy miałeś ponownie ten błąd? Po wyjęciu akumulatora sytuacja wróciła do normy, mam nadzieję.
    CMEHA - reszta to upgrade

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wiem że cięzko będzie uwierzyć w to co napiszę, bo sam do końca w to nie dowierzam, ale ... moj 5D3 stał się domem dla obcej formy życia

Dziś w czasie sesji zauwazyłem w wizjerze 5D3 cos ciemnego (niewielkich rozmiarów) na skraju matówki. Pomyślałem że to jakiś pyłek zapewne... i gdy tylko ta myśl przewinęła mi się w głowie to COŚ nagle się poruszyło, pokazało łapki (sic!) i zaczęło łazić po krawędzie matówki

Poprzyglądałem się temu czemuś i jest to jakiś mały żuczek-robaczek, rozmiarem sporo mniejszy od biedronki. Ciężko stwierdzić rzeczywisty rozmiar bo obraz jest przecież powiększony. Nie mam pojęcia gdzie on sobie łazi, czy to w pryzmacie czy może przy matówce, ale na 100% jest to wewnątrz aparatu nad matówką. Niesamowicie mnie zdzwiła jego obecność. Ciekawe kiedy tam sobie wlazł ... jedyna opcja to chyba w czasie zmiany obiektywu?

No i teraz pytanie do was - dokarmiać dziada, czy zagłodzić? A jak się rozmnoży? Do serwisu raczej sprzętu nie wyślę - sezon w pełni ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta

No i teraz pytanie do was - dokarmiać dziada, czy zagłodzić? A jak się rozmnoży? Do serwisu raczej sprzętu nie wyślę - sezon w pełni ...
    Uważaj, bo zacznie Ci on zjadać zdjęcia z karty

Uzależniony

Domyślnie

To może być wirus .
    Jeśli często zmieniasz obiektywy, proponuję zainstalowanie firewalla , a aktualnego worm'a potraktować silikonową szczepionką (typ ściskany, kształt gruszkowaty) .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    To może być wirus .
    Jeśli często zmieniasz obiektywy, proponuję zainstalowanie firewalla , a aktualnego worm'a potraktować silikonową szczepionką (typ ściskany, kształt gruszkowaty) .
    Moze jednak odessac gada odkurzaczem jakos delikatnie ....

Coś już napisał Awatar fotocoto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Wiem że cięzko będzie uwierzyć w to co napiszę, bo sam do końca w to nie dowierzam, ale ... moj 5D3 stał się domem dla obcej formy życia
    ...
    Wyciągasz matówkę pensetą, bardzo ostrożnie i odsysasz odkurzaczem na najmniejszej mocy. Ja tak miałem z pyłkami i niestety zrobiłem dmuchanie, co skończyło się tym, że pyłki wlazły między szybkę i pryzmat a tam się już dostać nie da. Toc o widzisz to pewnie jakies roztocze.
    -^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
    5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To będziesz miał teraz zdjęcia makro non stop
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Domyślnie

Spróbuj zalać robaka
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów