Czy ktoś mógłby podesłać fotę gniazda wężyka 20D ? Lub fotę wtyczki ?
Czy ktoś mógłby podesłać fotę gniazda wężyka 20D ? Lub fotę wtyczki ?
witamZamieszczone przez Tytus
zrobiłem ją jakieś 3 miesiące temu i do tej pory działa, zakupiłem wtyczkę do gniazda s-video (żeńską), wyciągnąłem "bolce" i nałożyłem je na wtyczkę w aparacie, oczywiście wcześniej dolutowałem kabelki, władowałem do wtyczki w aparacie kremu nivea i zalałem bolce klejem (glutownica - to ten na ciepło), niestety pierwszą wtyczkę musiałem wydłubać bo sie jej nie dało wyciągnąć, gniazdo w aparacie troszke ucierpiałoza drugim podejściem kremu władowałem już naprawdę dużooo i się udało :razz:
pomysł ten wyczytałem gdzieś w necie, obudowa pochodzi z wtyczkie ze słuchawek, powodzenia w budowie
ps zabrałem się za to tylko dlatego że miałem stary wężyk czyli dorobić musialem tylko wtyk
pozdrawiam
przegiąłeś :wink:Zamieszczone przez bartekkaszub
Ja właśnie co do tego mam pewne opory...żeby gniazda na stałe nie zalać.Zamieszczone przez bartekkaszub
![]()
mi ta wtyczka wyszła z gniazda za drugim razem bez problemu, a kremu dałem tyle że całe gniazdo było białe, oklej jeszcze otoczenie gniazda jakąś taśmą bo też się zababraZamieszczone przez Iwan
a nawet jak się troche tego kleju dostanie na korpus to bez problemu da się go odkleić, najtrudniejsze w tym wszystkim jest to że przed zalaniem należy nałożyć te trzy metalowe ''bolce'' na bolce w gnieździe i wtedy robi się tam strasznie ciasno i trudno wlać ten klej
IMHO lepiej dorobić ten wtyk z Coma i tak bym zrobił, gdybym wiedział że rozstaw otworów pasuje
to już było
http://canon-board.info/showthread.php?t=496
znajomy zrobił i działa ja też sam wykonałem i też działa ;-)
miłej zabawy
Ok dzięki - wiedza zebrana trza się wziąść do roboty.
Canon 4ever
dla bardzo zdesperowanych...Zamieszczone przez temol
to już jest kowalstwo...jak się ma 1D to chyba 90 zł na podróbę nie jest problem wydać...
20Dset
maj łeb...
Ja swoją wtyczkę robilem może z 30min wliczajac czas schnięcia kleju, idealnie nadaje się do tego podstawka precyzynja do elementow elktronicznych. Najlepiej taka pojedyncza podłużna z kilkunastoma pinami (koszt ok 2zl). Reszta wężyka to już tylko kwestia pilocika i przełączniczków...
eos 10D, zenit TTL
kilka obiektywów, statyw, wężyk home made...
Witam
Kolejny sposob na wtyczke http://www.spikey-mike.com/eos/n3.html
T.