Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 49 z 49

Wątek: Warto przejść z 50d na 7d

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mixas Zobacz posta
    Jeżeli kogoś ciekawi finał tej bajki. To zostawiłem sobie 50d dokupiłem 5d MK II. Potestowałem trochę 7d, jednak mimo niewątpliwie udogodnień związanych z AF i szybkością, obrazek generował podobny do 50d.
    No i bardzo dobrze zrobiłeś - tak trzymać
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Bywalec
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    AF w 50D jest niezły choć ten w 7D jest jeszcze lepszy. Jesli fotografujesz sport lub obiekty w ruchu to warto ze względu na celność i serie zdjęć. W przeciwnym razie bedziesz rozczarowany bo IMHO 50D wypada lepiej pod względem kolorystyki obrazka.
    Obecnie używam 5DII i 7D (wcześniej 50D) i jeśli masz dylemat, to zbieraj na 5DII.
    zwróćcie również uwagę na znacznie lepszy pomiar światła w 7D składający się z 63 stref
    Marcin

Coś już napisał Awatar Qba1983
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Martinez69 Zobacz posta
    zwróćcie również uwagę na znacznie lepszy pomiar światła w 7D składający się z 63 stref
    no tak ale to tez zalezy od tego co i jak fotografujesz, ja uzywam centralnego pomiaru swiatla w manualu wiec te dodatkowe 30 stref nic mi nie dadza. kiedys tez zastanawialem sie nad 7d ale od kiedy 50d nagrywa filmy za sprawa ML - temat runal.
    zbieram na 5d(raczej mkII)
    ale 50d zostawie dla syna
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    jedyna rzecz jaka jeszcze (dla mnie) jest na plus 7d to zdalne sterowanie lampami
    Ostatnio edytowane przez Qba1983 ; 28-04-2012 o 17:22 Powód: Automerged Doublepost
    G12, C50D, C24-105 f/4L, C85 f/1,8, Samyang 8mm, PORST MC 55 1.4, NISSIN Di866
    było:500d, S17-70 f/2,8-4 os hsm, c50 f/1.4, c75-300 4-5.6 III

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Martinez69 Zobacz posta
    No...jest lepszy, ale na ten w 50D nie ma co narzekać, więc w praktyce nie jest lepszy tylko taki sam. Mi w 7D brakuje programów tematycznych z których nader chętnie korzystam
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Coś już napisał
    Miasto
    Lodzkie

Domyślnie

Kilka moich spostrzeżeń dla ludzi z podobnym dylematem: Jak napisałem wcześniej przeszedłem na 5d mk II i uważam, że to najlepsza z możliwych decyzji w moim przypadku. Testowałem 7d jest ok, ale sumarycznie pomijając aspekty AF i ergonomii to obrazek dawał bardzo podobny do 50d. 5d MK II miażdży oba - fakt są pewne problemy z AF nie powiem, druga sprawa dla kogoś kto cały czas robił zdjęcia na cropie obiektyw ze światłem 1.8 może zaszokować głębią i trzeba się trochę przestawić z przesłoną ale suma wszystkich zalet i jakość obrazka rekompensują te niedogodności.

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Miałem 20D potem 40D teraz 7D i 5D MKII.
    Mam dwie puszki, bo jednej potrzebuję do fotografi ptaków, a drugiej do ślubniaków i całej reszty. Sama zmiana z 40D/50D na 7D ma sens ale jeśli na prawdę potrzebny jest lepszy AF. Do obrazka z 7D trzeba się trochę przyzwyczaić. MI bardziej podobał się ten z 40D ale to moje odczucia. Faktem jest że z 7D można pokusić się o większe czułości, ale ja raczej powyżej iso800 w przyrodniczej nie wychodzę. Do tego mam 5d

Najlepszym rozwiązaniem jest zakup 1D MK III jak nie zależy Ci na cropiex1.6. Obrazek, AF i całą reszta super. Można wyrwać na prawdę dobry egzemplarz za dobrą kasę. np kolega krzychu teraz sprzedaje w idealnym stanie

Coś już napisał
    Miasto
    Lodzkie

Domyślnie

Już tak bardziej dla publiczności napisałem, te kilka moich spostrzeżeń (bo ta ja założyłem wątek) Jakby ktoś się borykał z podobnym dylematem.
    Ostatnio edytowane przez Mixas ; 01-05-2012 o 20:58

Dopiero zaczyna Awatar the_bleeding

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kosmo Zobacz posta
    Miałem 20D potem 40D teraz 7D i 5D MKII.
    Mam dwie puszki, bo jednej potrzebuję do fotografi ptaków, a drugiej do ślubniaków i całej reszty. Sama zmiana z 40D/50D na 7D ma sens ale jeśli na prawdę potrzebny jest lepszy AF. Do obrazka z 7D trzeba się trochę przyzwyczaić. MI bardziej podobał się ten z 40D ale to moje odczucia. Faktem jest że z 7D można pokusić się o większe czułości, ale ja raczej powyżej iso800 w przyrodniczej nie wychodzę. Do tego mam 5d

Najlepszym rozwiązaniem jest zakup 1D MK III jak nie zależy Ci na cropiex1.6. Obrazek, AF i całą reszta super. Można wyrwać na prawdę dobry egzemplarz za dobrą kasę. np kolega krzychu teraz sprzedaje w idealnym stanie
    właśnie zmieniłem 40D na 7D - próbowałem podczas ślubów robić zdjęcia poprzednim zestawem - 40D portrety 5DII szerokie kadry - różnica w jakości zdjęć była kolosalna. Zobaczymy jak będzie to wyglądało z 7D. Na razie wypróbowałem to na chrzcinach - pierwsze wrażenia pozytywne.

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez the_bleeding Zobacz posta
    właśnie zmieniłem 40D na 7D - próbowałem podczas ślubów robić zdjęcia poprzednim zestawem - 40D portrety 5DII szerokie kadry - różnica w jakości zdjęć była kolosalna. Zobaczymy jak będzie to wyglądało z 7D. Na razie wypróbowałem to na chrzcinach - pierwsze wrażenia pozytywne.
    Ja o 7D i 40D mogę się tylko wypowiedzieć odnośnie fotografii przyrodniczej. Nigdy nie używałem tego body do wesel,chrzcin itp więc ciężko mi tu mocno podyskutować. Jedyne co jest pewne to mniejsze szumy na wysokich iso

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów