A ostatniej serii to sójka najfajniejsza. Odszumiałeś? Bo wygłaskanie wygląda.
29 rewelacja.
Generalnie ujęcia o jakich na razie mogę pomarzyć, ale w niektórych poprawiłbym samo wykadrowanie, np. w 33 wg mnie przydałoby się więcej z góry i z lewej a mniej po przeciwnej - wtedy byłoby już całkiem super. Ale 34 już bez uwag za to![]()
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
Jago Stałka rzeczywiście bardziej ostra, ale jeśli chcesz zrobić "z ręki" zaczynają się schody, bo 100-400 ma jednak jakąś stabilizację. Generalnie różnica zauważalna ale nie aż taka jakiej się spodziewałem, może to wina mojego 50D.
trytonwiem wiemchodzi o to, ze nie było już możliwości wykadrowania.
Dzięki wszystkim za odwiedziny i słowo.
Pozdrawiam
Bardzo ładne ujęcia. No może niektóre bardziej bym kadrował centralnie - ale jest tylko moja subiektywna ocena.
Jeśli chodzi o jakość to potwierdzasz to, co piszą na innych forach. Potwierdza się też zasada, że każdy ptasiarz i tak kończy na 400 5,6 L.
Generalnie ja swoim nawet nie próbuję robić z ręki - statyw + gimbal + wężyk załatwia sprawę. Zauważyłem także, że jest to szkiełko światłolubne. A body ..... hmmmmmm ..... 50D oczywiście nie jest złe - chyba lepsza byłaby jednak pełna klatka. Chociaż z drugiej strony teraz mamy faktycznie 640 mm a przy FF byłoby rzeczywiste 400 mm i żeby mieć takie kadry jakie tutaj zaprezentowałeś, to bez cropowania nie da rady a wiadomo, że wtedy jakość się pogarsza. I tutaj rodzi się pytanie czy zmiana body w takim przypadku jest warta świeczki![]()
Sorry za OT. Pzdr.
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L