Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Zmiana systemu na FF od C ??

Coś już napisał
    Miasto
    Olesnica

Domyślnie

bierz piatke, nie będziesz zawiedziony. Zmieniłem z 40d i jestem super zadowolony, jest wolniejszy we wszystkim, ale da się przyzwyczaić. Do spokojnego klepania lustrem (np. krajobraz) nie znajdziesz nic lepszego. Jeśli chcesz zmienić puszke to polecam FF; zmiana na aps-c to nie zmiana

Coś już napisał Awatar Mateusz87
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Panowie pamiętajcie, że za plecami czuć oddech żony W grę wchodzi czyjaś głowa

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Domyślnie

przy zmianie na FF, nie ma znaczenia system, zyskasz troszke na kolorach i na płytszej głębi jeśli lubisz bawić sie stałkami
    kolejny + to to, że 17 -40 będze szerokim zoomem, a nie podstawowym
    może rozwaz też 28 1,8 i 85 1,8
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Do plenerów, widoczków itp jest parę rozwiązań.
    Zakładam, że dobre wysokie ISO będzie Ci zbędne.
    5d - wiadomo
    5d mkII - jeśli potrzebujesz wyższej rozdzielczości. Jest też bardzo dobry wyświetlacz
    1Ds - jeśli potrzebujesz aparatu w każdych warunkach i nie przeszkadza Ci, że jest ciężki, wolny, ma kiepski LCD i spory przebieg (bo nówki nie kupisz), ale może się uda wyrwać taniej niż 5tkę
    1Ds mkII - j/w - lcd również kiepski, lepszy bufro, ale szału nie ma

Nie wiem jak bardzo dynamiczne mają to być zdjęcia, ale jeśli zdechła natura, to manualne szkła spiszą się nieźle, choć z UWA będzie kiepsko.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Dopiero zaczyna Awatar Flar
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mateusz87 Zobacz posta
    Ostatecznie zdecydowałem się na zestaw 5dmkII+24-70, który w moim przypadku okazał się być krokiem milowym. Dla tych, którzy wychowali się na aparatach Canona zabrzmi to conajmniej dziwnie, ale mnie po tej przesiadce powalał nawet AF w piątce ...
    Ja miałem podobnie. Przesiadka z A700 i A850 spowodowała szok trwający już rok czasu. Także ja na centralny w 5D II nie narzekam

Domyślnie

dzięki za odpowiedzi, jeżeli chodzi o uwa to 17 mm w zupełności mi styka aktualnie jadę na 12-24 co daje mi w N około 18mm i jestem zadowolony, nigdy nie miałem ciśnienia na 10 - 20 mm wiec zakres od 17mm jest jak najbardziej akceptowalny, ogólnie 16-35 byłby ideałem ale cena odstrasza na razie ( żona by mnie z domu wywaliła, teraz zostaje mi tylko rozmowa za nią )

Coś już napisał Awatar Mateusz87
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flar Zobacz posta
    Ja miałem podobnie. Przesiadka z A700 i A850 spowodowała szok trwający już rok czasu. Także ja na centralny w 5D II nie narzekam
    I tą piekną konkluzją można zamknąć usta tym, którzy tak namiętnie narzekają na temperament swoich piąteczek

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Również miałem podobnie. Chciałem przejść z D300 na pełną klatkę. W moim przypadku zadecydowały ceny szkieł do FF i mniejsza waga sprzętu. W tych dwóch kategoriach Canon 5d mkII z zestawem 17-40/4 L i 70-200/4 L IS wygrał z Nikonem D700 + szkła.
    Pozdrawiam,
    Mirek

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dreamstorm Zobacz posta
    Do plenerów, widoczków itp jest parę rozwiązań.
    Zakładam, że dobre wysokie ISO będzie Ci zbędne.
    5d - wiadomo
    5d mkII - jeśli potrzebujesz wyższej rozdzielczości. Jest też bardzo dobry wyświetlacz
    Dla mnie rzeczą niezbędną do widoczków jest właśnie LV, a jak mam sporo szkieł (wydaje się, że jestem fleja), to czyszczenie matrycy to obowiązkowo.

Cytat Zamieszczone przez Mirosuaw Zobacz posta
    Również miałem podobnie. Chciałem przejść z D300 na pełną klatkę. W moim przypadku zadecydowały ceny szkieł do FF i mniejsza waga sprzętu. W tych dwóch kategoriach Canon 5d mkII z zestawem 17-40/4 L i 70-200/4 L IS wygrał z Nikonem D700 + szkła.
    Dokładnie. Szkiełka z f4 były dla mnie wyborem. Przy czym pojawienie się d800 miało sprowokować cenę d700 do zejścia o te kilka schodków niżej. Niestety nikoniarze nnie doczekali się taniego FF -d700 postanowiło wskoczyć wyżej by zobaczyć jakie tłumy się po niego ustawiały.

5dmk2 jest stosunkowo tańszy od d700. Może nie tak szybko strzelny, ale nadal obrazek powala

Dlatego jak już kupować, to 5dmk2, a resztę zainwestować w szkła
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Dopiero zaczyna Awatar ajma
    Miasto
    Cieszyn

Domyślnie

Myślę, że warto przejść na 5d, ale do 17-40 dołożyłbym jakąś "stałke" np. 50/1.4 lub 85/1.8 - wtedy naprawdę można cieszyć się zabawą z małą GO.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów