Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 41 z 41

Wątek: Aparat sygnowany forum Canon-Board

Coś już napisał Awatar Mateusz87
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Mógłbyś to rozwinąć? Jakby to dokładnie miało działać?

Cytat Zamieszczone przez rysib Zobacz posta
    Pozwolę sobie jednak odejść na chwilę od tematu głównego -czyli wielkości i kształtu nosa w drzwiach i dodam do aparatu CB powiązanie funkcji minimalnego czasu naświetlania z ogniskową (z funkcją dla cropów oczywiście).
    Podpisuję się pod każdym punktem - no może za wyjątkiem hybrydowego wizjera, bo do tych elektronicznych mam uraz.

Cytat Zamieszczone przez pkoprowski Zobacz posta
    Wątek wydaje się zbaczać, więc ja postaram się odpowiedzieć na oryginalne pytanie: co bym wsadził (oraz wywalił) z aparatu gdybym go projektował pod swoje widzimisię:

Dodać (w raczej losowej kolejności):
    • ISO 50 i 25
    • większy wizjer, matówka z klinem i rastrem (teraz już chyba nic poniżej 5D takiej nie ma, dawniej była dostępna dla xxD)
    • możliwość samodzielnego demontażu filtra Bayera, tudzież samodzielnej wymiany matrycy na taką bez filtru Bayera.
    • przeprojektowany tryb LV tak, żeby na ekranie był jednocześnie cały kadr i jego powiększenie (na zasadzie PiP)
    • hybrydowy wizjer optyczno-elektroniczny z funkcją focus peaking
    • radiowe sterowanie lampami wbudowane bezpośrednio w body
    • focus-trap (w Canonie mają go chyba tylko jedynki, a taki entry-level Pentax K-r, też)

Wywalić
    • tryby tematyczne, zamiast nich wprowadzić więcej trybów C (dawniej 40D miało trzy tryby C, 50D już tylko dwa, 60D tylko jeden)
    • filmowanie (ok. wiem, że ten wniosek jest kontrowersyjny, ale ja jestem dinozaurem, uznającym, że aparat służy do fotografowania)
    Ostatnio edytowane przez Mateusz87 ; 20-04-2012 o 09:12 Powód: Automerged Doublepost

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów