Większość Japończyków jest leworęcznych. Z tego powodu podobnie jak Anglicy mają w swoich samochodach kierownice z prawej strony. W autach na eksport kierownica jest już po właściwej stronie. Natomiast spust migawki zarówno w aparatach na rynek japoński jak i na eksport jest zawsze z prawej strony. Dla pewnej grupy osób jest to sporą niedogodnością.
Nosy mają pewnie dla tego plaskate, że te drzwi otwierają im się nie w tą stronę...
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
pozdro.,
m.
nie złośliwi tylko leniwi. kierownicę przekładają bo muszą. a drzwi?? eee, nikt nie zauważy.![]()
pozdro.,
m.
To ja z innej beczki - dla korpusów z gęstą matrycą proponuję konfigurowalną automatykę, do ustalania wyjściowego rozmiaru SRAW. Ogólnie rzecz biorąc na wysokich ISO i dla dużych otworów przysłony SRAWY mogą być mniejsze (uśrednianie szumów przy przeskalowaniu i dostosowanie rozdzielczości wyjściowej do rozdzielczości obiektywów).
Reasumując, idealny aparat powinien miec drzwi w drugą stronę?
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---