...ale to jest przecież monitor a nie telewizor! Jeśli to ma być monitor to fajna sprawa, sam bym sobie taki sprawił, tylko pewnie będzie kosztował swoje...
...ale to jest przecież monitor a nie telewizor! Jeśli to ma być monitor to fajna sprawa, sam bym sobie taki sprawił, tylko pewnie będzie kosztował swoje...
5D MK III | 35 1.4 L II | 85 1.2 L II | 16-35 4.0 L IS | 40 2.8 STM
blog.marcinszymkowski.pl | instagram
5D MK III | 35 1.4 L II | 85 1.2 L II | 16-35 4.0 L IS | 40 2.8 STM
blog.marcinszymkowski.pl | instagram
No nie wiem czy tak oczywiście, bo po kiego grzyba komu 4K w telewizorze?
Dokładnie. Tylko pozornie jest to powiązane. W TV obraz ma być możliwie jak najmilszy dla oka z pewnej odległości na monitorze ma być najmożliwiej prawdziwy. Trudno to połączyć w jednym urządzeniu i pewnie dlatego się tego nie robi.
To chyba będzie monitor do podglądu obrazu dla filmowców. Raczej nie będzie to TV.
Ciekawe jaka technologia? Na pewno nie SED, bo na tym to już lagę położyli jakiś czas temu. Więc albo LED/LCD albo OLED. Podejrzewam że to pierwsze z podświetleniem punkt w punkt (krawędziowe raczej wyklucza wysoką jakość).
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner