heheh faktycznie 1/30...
Pewnie pisałem to przed pierwszą kawą![]()
heheh faktycznie 1/30...
Pewnie pisałem to przed pierwszą kawą![]()
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |
Faktycznie, Jaś się pomylił, a reszta jak owce...
W takim razie tym bardziej moja uwaga o statywie aktualna.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
najlepiej dwa statywy . na jednym aparat a na drugim modelka co by tez sie nie ruszała przy naswietlqniu przez 30 sekund
tylko czy wytrzyma z rurka w .....? przez ten czas![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez krzys41 ; 16-04-2012 o 12:04
kolekcjoner sprzętowy
zgadza sie , ale bywają sytuacje kiedy trzeba skorzystać z takich parametrów
Ostatnio edytowane przez krzys41 ; 16-04-2012 o 13:03
kolekcjoner sprzętowy
No to jest wtedy hardcore na APS-C. Dla FF to już wyzwanie ale dla cropa to już naprawdę extremum...zgadza sie , ale bywają sytuacje kiedy trzeba skorzystać z takich parametrów
W takiej sytuacji racej bym olewał kwestię kilku kropek jak masz tak ciemno, że walisz na 3200... Albo kupiłbym FF...
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |
Szumofobem nie jestem... Sytuacja pozwalała na nieporuszone zdjęcie z ręki o takich parametrach. Generalnie lightroom 3 takie jajka robi nie tylko z 7mką ale i z np nikonem D700, nieststy trzeba ciągnąć w przypadku 7D odszumianie luminacji dosyć wysoko i jednocześnie zwiększać ostrość. Można również przelecieć zdjęcia "kurzem i rysami w PS o promieniu 1". Według mnie takie samotne białe piksele LR powinien traktować jako element do uśrednienia. Pięknie by było gdyby była taka opcja.
u mnie uśrednia i likwiduje deadpixy i inne hahmyncia. z sony mialem kiedys podobnie, ale to na wysokim iso i czasach powyzej 60 sekund, przebarwienia występowały w rogach i na brzegach. robiłes to w rawie czy jpgu? moze masz walnietą matryce? 1/30 i 3200 to normalne parametry prawie.
RAW, cholera nie wiem... może mnie ktoś poratowć rawem z 7d o takich parametrach i z ciemnymi partiami obrazu. nie mam z czym porównać.
Proszę o pomoc.