Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: 7D + LR3 + High ISO = biała kaszka

Unhappy 7D + LR3 + High ISO = biała kaszka

7D w połączeniu z LR3 daje takie oto śmieszne białe kropeczki w ciemniejszych obszarach. Poniżej Crop 1:1 na standardowych ustawieniach LR , bez odszumiania luminacji, chroma na 25, wyostrzanie 25, bez korekty EV. Generalnie odszumianie pomaga, ale niewiele, jak dojdzie się do momentu, gdy kropki znikają to zdjęcie jest już prawie plastikowe. Ma ktoś podobny problem, albo jakąś mądrą radę. Ściągam DPP aby porównać czy on również robi takie jaja.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

na 30s to może być każdy rodzaj szumu kropeczki wzoreczki szlaczki robię sporo zdjęć na długich czasach i niestety matryca canona jest po prostu znacznie słabsza od konkurencji da się z tym żyć ale kombinacji 3200IS0 i 30s to ja nie wróżę żadnych szans.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Można spróbować zminimalizować ten efekt nie wyostrzając szumu (suwak masking), ale zgadzam się z Jasiem - przy takich warunkach nie oczekuj cudów.

PS: DPP na domyślnych ustawieniach da jeszcze gorsze efekty.

PPS: Kup sobie statyw i rób na iso 100.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 16-04-2012 o 08:19
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

PPS: Kup sobie statyw i rób na iso 100
    No nie wierze, że kolega robi zdjęcia z ręki przy naświetlaniu 30s, chyba, że jest naprawdę spokojny albo ma mechaniczne ramie
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    No nie wierze, że kolega robi zdjęcia z ręki przy naświetlaniu 30s, chyba, że jest naprawdę spokojny albo ma mechaniczne ramie
    Murek, płot, gałąź drzewa itp wynalazki wynikające z potrzeby chwili jeszcze wchodzą w grę. Po co inaczej iso 3200 w nocy? Przecież nie dla krótkich czasów?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    na 30s to może być każdy rodzaj szumu kropeczki wzoreczki szlaczki robię sporo zdjęć na długich czasach i niestety matryca canona jest po prostu znacznie słabsza od konkurencji da się z tym żyć ale kombinacji 3200IS0 i 30s to ja nie wróżę żadnych szans.
    mam chyba jakąś pomroczność jasną bo patrze i patrze i tam jest dla mnie 1/30s (słownie jedna trzydziesta sekundy).

Domyślnie

1/30s nie 30s tam jest napisane. Nie pytam o nastawy aparatu, tylko programu. Ten problem występuję w LR również z rawami z innych puszek, także nikonowskich (D700). Tymczasem wpadłem na pewien trop w tej sprawie...

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    ale jest Was dwóch więc chyba ja jestem niewyspany.......

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Jak to się mówi:
    "co ja pacze co ja pacze"
    i też widzę 1/30s...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

no cóż starość, trzeba kupić nowe okulary
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów