Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: jakość zdjecia na ekranie ??? (facebook?)

Dopiero zaczyna Awatar yaki
    Miasto
    A, A

Cool jakość zdjecia na ekranie ??? (facebook?)

moje pytanie jest nastepujace, zauwazylem ze moje zdjecia jak ogladam sobie w szybkim podgladzie- maly prostokat na ekanie monitora - to nie jest to efekt odzwierciedlajacy w pelni waloru zdjecia , mowie tu o wielkosci zdjecia typu face book , dopiero jak powieksze na full ekran w pelni podoba mi sie wszystko i widze je jakby lepiej, szczegoly sa mocniejsze itd , po prostu zdecydowanie lepiej wyglada, pytam dletego ze czesto zdjecia pootem wrzucam na face booka i sa przez ludzi ogladane w takim wlasnie mniejszym rozmiarze (nie mowie juz o komprecji fb) .
    Czy ktos moze wytlumaczyc mi to zjawisko ?
    Czy mozna temu zaradzic?
    Jakies pomysły by wrzucajac foty na face jak najmniej traciły?

z gory dzieki
    yaki

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Facebook sam dodaje kompresje. A to ze duze zdjecie ma wiecej szczegolow niz male to chyba logiczne?

Miasto
    A, A

Domyślnie

no tak myslalem skrycie , ale sie zastanawiam czy jakos mozna to ulepszyc cos z ustawieniami dpi czy cos , no nie wiem moze faktycznie bez sensu pytam ale , kto pyta nie bladzi )
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    czy lepej jak z rawa robie jpg ustawic jakosc na 100 czy moze mniej i po wrzuceniu na fb bedzie lepszy efekt?
    Ostatnio edytowane przez yaki ; 14-04-2012 o 18:08 Powód: Automerged Doublepost

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wrzuc 2 zdjecia zapisane z rozna kompresja i porownaj - nie mialem takich rozkminek nigdy

Miasto
    A, A

Domyślnie

no ja mam , bo robie czesto "strobist" , ostatnio hdr , i bardzo mi sie nie podoba to co widze na fb, nie jest to jakos moze super wielka roznica i dla laika pewnie żadna ale ja to widze i mnie to denerwuje , persen tu nie zaradzi )

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Moze nie zaplaciles rachunku za fejsa?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów