Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Canon 40D-Serwis żytnia-wymiana silników naciągu lustra i migawki

Domyślnie Canon 40D-Serwis żytnia-wymiana silników naciągu lustra i migawki

Mam pytanie po powrocie aparatu Canon 40D z serwisu i wymianie silników naciągu lustra i migawki aparat zachowuje się o niebo lepiej niż przed serwisem. Jednak wystąpiła nowa usterka tzn. po zrobieniu zdjęcia na dowolnym programie Auto;P;Tv;Av zdjęcie wychodzi ciemne tzn nic na nim nie widac. Natomiast po przełączeniu na Live Viev zdjęcie wychodzi ok. Wcześniej tzn przed wysłaniem do serwisu- zdjęcia były ok.
    W takim razie co stało się w serwisie, że jest taki problem. Czy coś nie zostało podłączone?? Czy może coś uszkodzone??

Dodatkowo nie wyświetla się punkt AF w wizjerze na czerwono.

Kolejna sprawa czy w przypadku gwarancji 6-miesięcznej(jakiej udziela serwis) aparat podlega naprawie gwarancyjnej.

Jeśli ktoś miał podobną sytuację lub wie co dolega 40D proszę o info.
    Z góry dzięki za sugestie.

Początki nałogu Awatar RadOs41
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Uważam, że skoro masz gwarancję na naprawę wykonaną w serwisie, a usterka którą opisujesz nie miała miejsca przed naprawą, to należy uzbroić się w cierpliwość i reklamować.
    Oto link do forum CSI -
    http://www.canon-board.info/forumdis...aysprune=&f=67
    Pozdrawiam
    PS. Gdzieś na forum CB były już podobne wątki dotyczące "pojawienia się nowych usterek w związku z wykonaną naprawą innych".
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    I może tutaj coś wyczytasz...

http://www.canon-board.info/showthre...t=3764&page=14
    Ostatnio edytowane przez RadOs41 ; 14-04-2012 o 11:50 Powód: Automerged Doublepost
    Trochę gratów i nieco innych szpargałów...

Bywalec Awatar BRS
    Miasto
    Gród Kraka

Domyślnie

jesli nie masz w opisnie aparatu przyjmowanego do naprawy ze taka usterka wystepowala i w ocenie usterki tez tego nie ma, tospokojnie odezwij sie do csi i w ramach gwarancji to zrobia
    Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
    http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html

Domyślnie

Dziękuję za informację. Wcześniej nie było takiego problemu. Aparat robił -naświetlał zdjęcia poprawnie. A po powrocie już nie. Rozmawiałem z Serwisem i aparat wraz z obiektywem jutro wraca do serwisu.
    Ciekawy jestem nadal co to jest za usterka.
    Pozdrowienia

Domyślnie Odp: Canon 40D-Serwis żytnia-wymiana silników naciągu lustra i migawki

Witam,
    Nie wiem czy w dobrym temacie umieszczam zapytanie..
    Mój problem polega na opadnientym lustsrze w canonie40d ( jak w temacie)
    Historia : Pewnego razu na pokazie sportów walki, fociłem i przy przeglądaniu zdjęć zauważyłem że widać około 1/7 zdjęcia ( trójkąt )
    cała reszta była zasłonięta, gdy zdjąłem obiektyw i nacisnąłem spust lustro podnosiło się tylko po jednej stronie i sterczało tak pod skosem lekkim.
    Nie zastanawiając się dużo ( żałuje) manualnie zamknąłem lustro i odpaliłem LV aby dokończyć zdjęcia.
    Aparat zaniosłem do miejscowej naprawy, okazało się że mechanizm luster się popsuł i części kosztują 800 zł + wymiana - czyli nowa d40..
    Moje pytanie , co robic ? szukać tańszych części ? Wysłać do innego serwisu ? Help
    Pozdrawiam

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon 40D-Serwis żytnia-wymiana silników naciągu lustra i migawki

Cytat Zamieszczone przez robert_rubin Zobacz posta
    Witam,
    Nie wiem czy w dobrym temacie umieszczam zapytanie..
    Mój problem polega na opadnientym lustsrze w canonie40d ( jak w temacie)
    Historia : Pewnego razu na pokazie sportów walki, fociłem i przy przeglądaniu zdjęć zauważyłem że widać około 1/7 zdjęcia ( trójkąt )
    cała reszta była zasłonięta, gdy zdjąłem obiektyw i nacisnąłem spust lustro podnosiło się tylko po jednej stronie i sterczało tak pod skosem lekkim.
    Nie zastanawiając się dużo ( żałuje) manualnie zamknąłem lustro i odpaliłem LV aby dokończyć zdjęcia.
    Aparat zaniosłem do miejscowej naprawy, okazało się że mechanizm luster się popsuł i części kosztują 800 zł + wymiana - czyli nowa d40..
    Moje pytanie , co robic ? szukać tańszych części ? Wysłać do innego serwisu ? Help
    Pozdrawiam
    Szukać tańszej alternatywy. Jeśli nie znajdziesz, pisz na PW.

Uprawnienia umieszczania postów