Cytat Zamieszczone przez Kwapiszon Zobacz posta
Interesuje mnie sposób działania AutoISO w 600D. Zassałem instrukcję i wiem, że automat można ograniczyć od góry aby nie przekraczał ustalonego poziomu czułości.
Można. Działa, to całkiem nieźle. Mam ustawione do max 1600. Jeśli coś nie tak, to przestawiam na 3200. Od czasu tego ficzera, korzystam z niego codziennie

Wyczytałem, że automat ustawia ISO pośrednie, np. 640.
To chyba zależy od firmwaru. Nie spotkałem się jeszcze by mi ustawił 640, a w ustawieniach wszystko przejrzałem.

Interesuje mnie sposób pracy tego automatu w zależności od ogniskowej i czasu naświetlania. Czy automat ten inaczej reaguje przy włączonej stabilizacji IS ?
Pisząc reaguje masz na myśli czy działa? Korzystam z 600D na 24-105 z włączoną stabilizacją. Wszystko działa jak nalezy. Z wiadomych względów jak zrobi się ciemniej to podbija wyżej. Jak wydłuższych ogniskową też podbija. Zachowuje wszelkie zasady działania. Jedyne, co może irytować to fakt, że przy podpiętej lampie błyskowej czy nawet wbudowanej iso ustawia max 400 i nie podbija. Dopiero manualne podbicie pomaga.