Pokaż wyniki od 1 do 10 z 125

Wątek: Ostrość zdjęć RAW - trochę wątpliwości

Mieszany widok

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Za Czacha-ą wszytko racja.
    Ja zasugeruję natomiast jeszcze coś, może zamiast Lr zacznij używać programu, który otrzymałeś razem ze sprzętem to znaczy Digital Photo Professional.
    Z jego pomocą, moim zdaniem oczywiście, można osiągnąć również bardzo dobre efekty przy wołaniu RAW-ów i to znacznie szybciej niż bawić się Lr. Tym bardziej, że jak otworzysz RAW-a w DPP to wyświetli się on już z Picture Style-em, który był ustawiony w body, ale podkreślam słowo wyświetli się, gdyż sam RAW w dalszym ciągu będzie nieostry i wypłowiały
    A propos wyświetlania RAW-ów przez różne programy była już tu na forum cała masa postów – zresztą Janusz przytoczył kilka bardzo przydatnych wątków.
    Sam kiedyś miałem takie dylematy jak Ty, ale warto też mieć świadomość, że indywidualne podejście do zdjęć – RAW-ów, wymaga niestety nakładu czasu, sztuką jest natomiast znalezienie najlepszej dla siebie drogi do osiągania wymarzonych efektów, przy możliwe maksymalnej oszczędności czasu, ale znalezienie tej drogi również wymaga poświęcenia trochę czasu
    Odnośnie Picture Style to poczytaj ten wątek http://www.canon-board.info/showthread.php?t=75662
    Ja zapożyczyłem ustawienia od sprocket73 i jestem z nich bardzo zadowolony – zdjęcia (JPG) na polu wychodzą super. Ostrość możesz dać sobie większą, wedle uznania.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Odnośnie Picture Style to poczytaj ten wątek http://www.canon-board.info/showthread.php?t=75662
    Ja zapożyczyłem ustawienia od sprocket73 i jestem z nich bardzo zadowolony – zdjęcia (JPG) na polu wychodzą super. Ostrość możesz dać sobie większą, wedle uznania.
    Skoro Picture Style dotyczy tylko JPEG-ów, to właściwie nie mam co testować - uparłem się na RAW

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamilwojcik Zobacz posta
    Skoro Picture Style dotyczy tylko JPEG-ów, to właściwie nie mam co testować - uparłem się na RAW
    O ile się nie mylę, to tylko soft Canona otwiera RAWy z takimi ustawieniami
    Picture Style, jakie były zastosowane w puszce.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Uprawnienia umieszczania postów