Skoro blisko to moze Jagdpanzer IV?
Elefant (wcześniej nazywany Ferdinand) Panzerjäger Tiger(P) (Sd.Kfz. 184)
Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie
nie, prawidłowa odpowiedź jeszcze nie padła. choć prawie. :wink:
stromo ale nie aż tak? czyżby granice się zacierały tak, jak między szerokim kątem a standardem na FF?
a armata? to jest działo czy haubica? bo chyba nie moździerz?
jeszcze a'propos tych tematów, czyli stromotorowości - gdzieś kiedyś widziałem demo jakiejś nowoczesnej armaty - chyba szwedzkiej - automatycznej na ciężarówce - wyglądała jak kontener z wielką chowaną lufą - i to coś potrafiło wystrzelić (oczywiście sterowane komputerem) do jednego celu cztery pociski w odstępie kilkunastu sekund każdy z innym kątem podniesienia tak, że wszystkie cztery trafiały w cel w tym samym momencie. wszystko po to, żeby wróg po pierwszym wybuchu nie zdążył się pochować. normalnie szok, czego to ludzie nie wymyślą...
poniżej jeszcze dwie fotki, a ponieważ już mi się kończą, to bardzo proszę o prawidłowe podanie prawidłowej odpowiedzi.
pozdro.,
m.
nie znam dokładnie wartości kątowych pod jakimi strzelają moździerze i haubice ale takie wrażenie odnoszę oglądając nieraz te sprzęty. Co do armaty to myślę że określenia tego używa się w przypadku i działa i haubicy i czołgów jako ogólnego określenia urządzenia do strzelania.
Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie
Ale polskorosyjska deska rozdźielcza? Może ASU 85 ?
no qr..cze, blisko, wszystko blisko!
już prawie było.
no ale prawidłowa odpowiedź jeszcze nie padła.
ok, na razie podpowiem tylko jedno: nie jest to konstrukcja radziecka.
pozdro.,
m.