Olsztyn? - innej możliwości nie ma![]()
Olsztyn? - innej możliwości nie ma![]()
Marcin
Bydgoszcz
obstawiam, że to blisko kanału jest
No raczej ne
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Właściwie zdecydowanie nie blisko kanału
Ostatnio edytowane przez przemencjusz ; 10-04-2012 o 11:17 Powód: Automerged Doublepost
Stare Miasto w Bydgoszczy?
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Tak, jest to bydgoska Starówka. Jeśli nie zostanie podana ulica, to Twoja odpowiedź zostanie uznana za zwycięską.
Zgodnie z regulaminem wątek trwa 24h, więc jeszcze poczekam z ogłoszeniem ostatecznego wyniku
Długa 24
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
No to sobie poczekałem
Gratuluję poprawnej odpowiedzi.
Tak to jest zwieńczenie budynku w Bydgoszczy przy ul. Długiej 24. Jedną z ciekawostek jest fakt, że ten dom nie miał nigdy nic wspólnego z inżynierką, techniką czy podobnymi sprawami (oprócz oczywiście tych co go budowali). Tutaj zdjęcie budynku w całej okazałości. (Niestety nie mojego autorstwa
)
Szczerze polecam spacer tą ulicą. Tutaj jest więcej o ciekawostkach z nią związanych. Mimo, że w ostatnich latach trochę zaniedbana i jakby obumarła, to czas tutaj płynie inaczej. Dosłownie i w przenośni. Ulicę Długą przecina bowiem 18 południk wschodni, co zostało wykorzystane w promocji całej Bydgoszczy a głównie Starówki i ustalenia "czasu bydgoskiego", który o 12 minut wyprzedza ten oficjalnie obowiązujący w Polsce.
I na koniec formalność, żeby regulaminowi stało się zadość:
Zwyciężczynią jest fotokor1 i to ona zapodaje kolejną zagadkę.
no to się bardzo cieszę, ostatnio wędrowałam ulicą Długą i byłam zła na siebie za brak aparatu bo te maszkarony rzuciły mi się w oczy, zagadka będzie wieczorem
pozdrawiam
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi