Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Pusar wyzwalany fotocelą

Dopiero zaczyna

Domyślnie Pusar wyzwalany fotocelą

Witam, szukam odpowiedzi na pytanie czy można ( w sieci widziałam taki zestaw DIY ) uruchomić radiotransmiter Pulsar fotocelą, aby ten z kolei uruchomił radioodbiornik. Szukam sposobu na zdjęcia dynamiczne a konkretnie zamrożenie wody w ruchu.

Domyślnie

Witam. Jak by to miało wyglądać ? Dlaczego zwyczajnie nie zamocujesz nadajnika na stopce ? Nie dociekając przyczyn kolejne pytanie... Dlaczego nie użyjesz fotoceli do odpalenia lampy ?

Chyba sam sobie rzucasz kłody pod nogi kolego

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam , chodzi o to ze uzywajac 100mm na FF i focac powiedzmy wpadajaca truskawke do wody musze miec czas ok 1/4000, oczywiscie moge to zrobic ale zarysuje wszystko flashem a tego nie chce.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Oczywiscie rozwiazalem problem mianowicie; kupilem fotocele oraz dyfuzor, w nim zamontowalem fotocele wyprowadzajac kabel do radia, dyfuzor pomalowalem wewnatrz na czarno , flash na minimum oraz HSS. mam 3x Bowens 500R, przy czasie 1/4000 moge focic na f8 iso 100, oczywiscie czas idzie az do 1/8000.
    Ostatnio edytowane przez Jackowski ; 01-05-2012 o 23:51 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Rozumiem.

Czy możesz z autopsji powiedzieć jak się sprawuje radio pulsara ? posiadam dwie lampy 500r i myślę nad wyzwalaniem radiowym. Którego modelu używasz ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Pulsar Radio Transceiver, dlatego ze mozna ich uzyc nawet do flasha, brak TTL, ale jesli chodzi sama prace to bedzisz mógl zakopac lampy bardzo głeboko a i tak je uruchomisz i nie darzyło mi sie zeby choc raz nie ruszyły, polecam

Uprawnienia umieszczania postów