Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 119

Wątek: 28 1.8, 50 1.4, 85 1.8 vs 24-70L

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Jimmy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta

i jeszcze od tego, czy to ma być do APS-C czy do FF.
    To będzie FF, służyć ma właśnie do wesel,chrzcin itp. I tak jak napisałeś "wiele razy zaczynałem jakieś reporterki stałkami - "bo lepsze foty będą" - ale po godzinie walki szkłami zapinałem zooma i tak już zostawało do końca" - ciekawy jestem jak to się sprawdza na weselach (zmiana stałek), dobrze by było mieć dwa body FF ale będę miał tylko jedno. Czy nadążę zmieniać podczas wesela czy innego tego typu imprezy.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jimmy Zobacz posta
    Czy nadążę zmieniać podczas wesela czy innego tego typu imprezy.
    Nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Generalnie jeśli chodzi o zdążenie przed jakimś wydarzeniem to kwestia wprawy, a w zasadzie małego dośwaidczenia mniej więcej co może się dziać za chwilę i co w związku z tym chce osiągnąć.
    Podejrzewam że fociłeś już na tego typu imprezach, więc powienieneś dać radę

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Moim zdaniem 24-70 to szkło które trzeba mieć. Wiadomo stałki to stałki. Nie wyobrażam sobie np. nie posiadania takiego 135L lub w przyszłości 35L. Fotografowanie stałkami ma sens kiedy masz dwa body. Inaczej to trochę szarpanka i zamiast obserwować fotografowany obiekt, szukać kadru to zmieniasz szkła. Poaztym nie w każdych warunkach można sobie pozwolić na zmianę szkieł np. kurz, wiatr - fotografia podróżnicza. Ja mam zoomy 17-40, 24-70. Kiedyś dokupię jeszcze 70-200. Dodatkowo chcę równolegle rozbudowywać stałki. Jeśli ktoś robi np. reportaż ślubny i zależy mu na łapaniu chwil to najlepiej na jednym body zoom, a na drugim stałka i w wolnych chwilach "walka" o wyjątkowe, super jakościowe, bokehowe ujęcie. Albo na jednej szeroko a na drugiej wąsko i błyskawiczna zmiana body. Fotografowanie jednym body i stałkami to tylko dla prawdziwych zawodowców, którzy mają wszytko obcykane i którzy mają świadomość, że czasami jakiś kadr może uciec bo nogi wolniejsze od zooma. Nalepiej mieć i stałki i zoomy.
    5d mII, samyang 8mm, 17-40 L, ef 50 1,8, 24-70 L, 135 L, 580 exII, ThinkPad T520+NEC PA271W

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wątek o sprzęcie do ślubów, wesel itd już mamy w dziale dla początkujących. Nie wiem czy jest sens dublowania, wystarczy poczytać to co tam zostało napisane.

Dopiero zaczyna Awatar Jimmy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Wątek o sprzęcie do ślubów, wesel itd już mamy w dziale dla początkujących. Nie wiem czy jest sens dublowania, wystarczy poczytać to co tam zostało napisane.
    Ten wątek dotyczy tylko obiektywów 28 1.8, 50 1.4, 85 1.8 oraz 24-70L, założyłem go żeby uzyskać informacje na temat tych obiektywów, nie chciałem tego robić w wątku o sprzęcie ślubnym żeby nie robić bałaganu.

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Ja przerabiałem 24-70 i długo u mnie pogościł. Stałki i to zdecydowanie. Kupisz porobisz zdjęcia i będziesz wiedział dlaczego.

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

w koście jak wiesz co będzie po czym następowało to się przygotujesz, jak masz jeszcze dodatkowo szkła w sakwach to śmiało dasz radę. na weselu nie widzę problemu, ostatnio na weselu najczęściej używałem 50mm, ale czasami było za wąsko więc zakupiłem na próbę 35/2, zobaczymy co będzie lepsze...
    Ostatnio edytowane przez obcy21 ; 09-04-2012 o 08:04
    Regulamin pkt 8.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obcy21 Zobacz posta
    [...] więc zakupiłem na próbę 35/2 [...]
    Daj znać jak się sprawuję bo mam dylemat 35/2 czy 28/1.8 ale to nie an ten wątek

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Daj znać jak się sprawuję bo mam dylemat 35/2 czy 28/1.8 ale to nie an ten wątek
    mam ślub 14 kwietnia więc dam znać co i jak
    Regulamin pkt 8.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez obcy21 Zobacz posta
    mam ślub 14 kwietnia więc dam znać co i jak
    I jak ?, Który lepiej się sprawuje w boju :grin:

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów