-
50mm 1.8 MK I jak trafisz na fajną sztukę to będziesz zadowolony
)
-
-
nabru kalibrowałes swoją sigmę?
-
Faulk, tak, wysyłałem do serwisu (z jasnym zaznaczeniem, zeby nie ruszyli body). Przy zakupie nie sprawdziłem, pozniej zauważyłem, ze mam lekkiego ff (np. zamiast buzki dziecka ostry byl kocyk tuż przed, a punkt af (wg dpp) na twarzy). Po kalibracji jest ok.
Canon i Fuji X

-
Pełne uzależnienie
misio1399 jaki jest sens kupowania mkI ? Poza materiałami użytymi do konstrukcji to dokładnie to samo co mkII a przy cenach jakie trzeba za nie zapłacić to jest to całkowicie nieopłacalne szkło (50 1.4 kosztuje niewiele więcej). Sam się zastanawiam nad sprzedaniem 17-40 i zakupem Sigm (20 i 30mm)
ale to dopiero po sezonie pomyślę.
-
A ja za 1500zł kupiłbym 85 1.8 + 50 1.8 (chociaż tutaj musisz być cierpliwy przy tym szkle zarówno przy zakupie (wybieraniu sztuki) jak i robieniu zdjęć
)
-
polecam sigme, znakomite szkło.
Sporo tym szkłem zrobiłem fotek i wiele radości mi dał.
pozdrawiam
-
ostatecznie zastanawiam się nad 3 opcjami. Kit z 550D całkiem dobrze radzi sobie w zakresie 17-30 ( na forach i testach to potwierdzają)
1. kit+ sigma 30 1.4
2. kit+ canon 50 1.8
3. Sigma 17-70 2.8 zamiast kita+ canon 50 1.8
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-04-2012 o 01:50
-
Coś już napisał
sigma 30/1.4 + canon 50/1.8 (;
-
gadget_zary to czemu ceny 50mm MK I są takie duże jak praktycznie niczym sie nie różni od MK II ???
-
Coś już napisał
praktycznie różni się materiałami z jakich został wykonany. Optycznie jest to samo. MK I ma metalowy bagnet m.in. a MK II jest cały plastikowy. Stąd różnice w cenie.
Uprawnienia umieszczania postów