Cytat Zamieszczone przez Vitez
Nikt ci nie kaze brac duzego i dlugiego. Ja tylko wspomnialem ze sobie wyliczylem ze pare tys zl taniej (zalezy od kwoty itp) wyjdzie wziecie jednego duzego na jakis tam okres czasu - zalozmy 5 lat... niz kilku krotszych branych jeden po drugim w ciagu tych 5 lat na ta sama kwote. To tylko sugestia wynikajaca z matematyki a nie rozkaz.
Tak też zrobiłem jak brałem samochód na kredyt ;-), policzyłem parę ofert i jakoś się spłaciło...
ale jakbym wziął kredyt na parę szkieł to by na co innego nie zostało, poza tym foto to hobby a nie zawód więc nie zależy mi żeby mieć wszystko od razu, zdjęcia robię dla przyjemności a nie żyję z nich.. Poza tym może za 3 miesiące będzie szkło które mnie interesuje i w dodatku tańsze - bo C wypuści nowe na targach.. a za rok znowu coś wyjdzie, a tak - wydam kupę kasy na coś co stanieje za parę miesięcy i wtedy , Teraz oszczędzam inaczej: - rzeczone 24-105 kosztuje w sklepach internetowych około 4000, dogadałem się wstepnie w sklepie u mnie w mieście że jak bedą zamawiać 5D to kupią go razem z tym szkłem w zestawie i wtedy cena orientacyjna szkła wyjdzie około 3200 - nawet po doliczeniu kredytu będę do przodu i zostanie parę PLN na inne wydatki bo na obiektyw przewidziane mam 4000.. więc statyw pewnie dokupię albo lampę

Pozdrawiam
Artur Starz