Dawaj fotyZamieszczone przez Drozdi
![]()
Właśnie pokaż jakieś foty z tych targów.Dawaj foty
oooo!Zamieszczone przez Drozdi
czekamy na foty!
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
Chodzi mi o to ze obiekt jest oswietlony lampa ale tylko z jednego boku a nie z przodu. Niekoniecznie o cienie od lampy chodzi... np w plenerze doswietlanie - jak chce doswietlic tylko twarz i oczy lekko od przodu stawiajac kogos w cieniu to przy pionowym ustawieniu bedzie to nierownomierne doswietlenie.Zamieszczone przez oskarkowy
Odpowiem od razu gawrylowi - pisze o sytuacji gdy chce oswietlac bezposrednio (softbox) . Palnik w sufit nie zawsze sie sprawdza... chociazby dlatego ze nie zawsze masz sufit pod reka.
![]()
![]()
Dzisiaj juz nie mam czasu. Postaram sie jutro cos wrzucic
![]()
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
O kurde, aż takie fajne dupencje były??Zamieszczone przez Drozdi
A co z lewą?![]()
Chyba prosciej jak trzecia reke bedzie zakupic szyne z zawiasemZamieszczone przez Vitez
![]()
...
Myslalem o tym ale to sie przydaje gdy sie wiekszosc/prawie wszystkie fotki robi pionowo a mi sie zdarza nawet co ujecie zmieniac orientacje aparatu...Zamieszczone przez KuchateK
Fakt, dochodzi kolejny ruch na przekrecenie ramienia, ale nadal to ulamek sekundy i chyba nic lepszego nie ma... No moze z wyjatkiem przymocowania sobie lampy do jakiegos kaskuNiestety, jak sie chce efektow trzeba sie poswiecac. Chocby noszac dslr'a z wielgachnym obiektywem
![]()
...
A ja widziałem gościa, który focił imprezę dwiema lampami. Jedna na body (bez gripa, żeby nie było całkiem OT :smile: ), a druga (slave) przymocowana do rozłożonej parasolki. Puszkę trzymał jedną ręką, a w drugiej kij od parasolki. Przysuwał kija do tańczącej pary i strzelał z dwóch fleszy na drugą lamelę.