W 350 też siedzą prostopadleZamieszczone przez mmsza
Do 350D jest grip BG-E3Zamieszczone przez gwozdzt
W 350 też siedzą prostopadleZamieszczone przez mmsza
Do 350D jest grip BG-E3Zamieszczone przez gwozdzt
EOS 350D || EOS 5 || T90 || M42
W 50E zasilanie było z paluszków, to dawało zupełnie inny kształt.Zamieszczone przez gwozdzt
W dslr gripy są sporo grubsze, to prawda.
Zgadzam się też z kwestią ergonomii. Jeśli ktoś ma małe dłonie, to na pewno nie jest to wygodne.
Mimo wszystko w sytuacji, gdy jest do wykonania duża sesja, grip pozwala odpocząć nadgarstkowi. Z różnych przyczyn nie miałem gripa z 20D. Nie wspominam tego zbyt dobrze. Po kilku godzinach ciągłego kadrowania prawy nadgarstek naprawdę nie wytrzymywał.
Jarek
Trzeba wziąć chyba pod uwagę, że baterie do 350D są po prostu mniejsze gabarytowo. Takie same miałem w starej komórceZamieszczone przez kaplasak
Może o to własnie chodzi...
BTW, chociaż patrze teraz na ten grip i czy ja wiem, czy wchodzą prostopadle![]()
Ot, to.Zamieszczone przez marcingreen
Najbardziej chodzi o to, że sa cieńsze.
Tak, prostopadle DO APARATU (a równolegle do siebie).Zamieszczone przez marcingreen
A my gdybamy, czy nie byłoby lepiej gdyby wchodziły równolegle do aparatu.
Hmm może poprostu mamy różne wyobrażenie tej "prostopadłości", a może to rozwieje nasze wątpliwości?Zamieszczone przez marcingreen
http://computers.livedoor.com/livedo...2kiss/013a.jpg
EOS 350D || EOS 5 || T90 || M42
Grip do 350 jest po prostu niezbędny. Jednak jak się podczepi płytkę od Velbon Sherpy to już tak wygodnie nie jest trzymać w pionie za grip.
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
Ach takie buty...Zamieszczone przez kaplasak
Nie zakładałem, że tam jest takie "ci*lstwo z g*wnolitu"które trzeba dodatkowo wyjąć.
Kolejne sekundy tracicie na wymiane baterii![]()
A jeszcze lepsze jest to "ci*lstwo" na paluszki :-)Zamieszczone przez marcingreen
Prawdziwy majstersztyk
Dawniej ludzie byli mądrzejsi, inżynierowie lepsi... weźmy taki BP50 od 50E: wchodzą 4 paluszki. Przekładasz taki malutki "dynks" i zamiast paluszków wchodzi 2CR5. Klapka od body się trzyma korpusu i wchodzi do gripa. Żadnych "ci*lstw", klapka nie wpadnie do śniegu...
No ale wiadomo - najtrudniej wykombinować najprostsze rozwiązania. Widać dawniej lepiej sobie z tym radzili :-(
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 26-01-2006 o 10:39
Gdzie takie coś kupiłeś ?Dla mnie istotną zaletą jest możliwość założenia Hand Strapa
Osobno nie wiem, gdzie to kupić, ale jest na wyposażeniu BP-8 do analogów.Zamieszczone przez Nemeo