Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: 1100D vs 1000D

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie 1100D vs 1000D

W najbliższych dniach chcę sprezentować aparat mojej żonie. Ma być: możliwie niewielka lustrzanka (ze względu na wizjer optyczny - innego nie toleruje). Żona miała już kiedyś EOSa 1000D, którego jej niestety rozbiłem na Świstówce. I tu mam pytanie: czy 1100D prezentuje jakość wykonania (wbrew niektórym opiniom - całkiem przyzwoitą) swego poprzednika? Który będzie lepszym wyborem? Zaznaczam - kręcenie filmów żadnego z nas nie interesuje w najmniejszym stopniu, a posiadanie lub brak automatycznego czyszczenia matrycy jest też raczej pomijalne (w 95% przypadków będzie zamontowany ten sam obiektyw). Chciałem żonie dać mojego 40D, jednak pomimo solidności konstrukcji jego masa skutecznie odstręczyła ją od niego...
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Bywalec
    Miasto
    chojnice / piła

Domyślnie

1000d jest mniejszy i to sporo jak na tą klasę. najlepiej zajrzyj do sklepu i sam zobacz body 1100D, i odnieś to do poprzednio posiadanego

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Gdybym miał możliwość obejrzenia ich w sklepie nie zakładałbym tego wątku. Poza tym 3mm na szerokość i 2 mm na wysokość między 1000D, a 1100D to w sumie niewielka różnica. Chyba jednak postawię na nowszy model...
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Coś już napisał Awatar Ajgor
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

ja bym się zastanowił nad 550D. Oczywiście cena sporo wyższa.
    Pozdrawiam.
    Ajgor
    Canon EOS 1000D. Szkło: kitowy 18-55. Lampa Nissin Di622.

Bywalec
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Naprawdę ani jeden ani drugi, są to bardzo mocno ograniczone body, już lepiej kup xxD, nawet lekko używane z gwarancją znajdziesz bez problemu.
    Marcin

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Martinez69 Zobacz posta
    (...) już lepiej kup xxD, nawet lekko używane z gwarancją znajdziesz bez problemu.
    Tylko jak to się ma do "Ma być: możliwie niewielka lustrzanka"?
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

zawsze można leciutko ociosać siekierką
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Bywalec
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Tylko jak to się ma do "Ma być: możliwie niewielka lustrzanka"?
    Nie przesadzajcie, ale za to jaki komfort robie fotek, jeśli wielkość ma znaczenie to już seria XXXD daje dużo więcej niż XXXXD a różnica w cenie nie tak wielka
    Marcin

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Różnica w cenie jednak jakaś jest (specjalnie wlazłem na allegro), a różnica w tzw. komforcie pomijalna. Dla ścisłości napiszę że sprawdziłem dwa starsze modele 500D i 1000D. Zresztą co to za komfort taszczenie kloca...kolega jac+ napisał o tym zresztą w pierwszym poście wątku.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Bywalec
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Różnica w cenie jednak jakaś jest (specjalnie wlazłem na allegro), a różnica w tzw. komforcie pomijalna. Dla ścisłości napiszę że sprawdziłem dwa starsze modele 500D i 1000D. Zresztą co to za komfort taszczenie kloca...kolega jac+ napisał o tym zresztą w pierwszym poście wątku.
    tutaj bardziej wypada porównać 450D do 1000D, a w tym porównaniu różnica w cenie nie jest, aż tak spora, 500D już jednak mocno odstaje
    Marcin

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów