Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: przesiadka z 20D na coś nowszego...

Domyślnie

Przesiadka na którykolwiek z wymienionych aparatów pozwoli odczuć Ci znaczną różnicę. Ja swego czasu miałem 10D, a potem kolejne przesiadki na 30D, 40D i teraz 7D pozwoliły zdobyć pewną wiedzę porównawczą i z pewnością przejście na 40D sprawi sporo radości i jeśli nie czujesz potrzeby wydawania nadmiaru $$ na 7D, to będziesz zadowolony i usatysfakcjonowany Ja teraz mam 7D i 40D ale widać między nimi znaczną różnicę (tak jak to miało pomiędzy 10D, a 40D).
    Sądzę, że taka mniejsza zmiana to dobry pomysł, bo puszkę kupisz za nieduże pieniądze i z pewnością skok technologiczny wystarczy na tyle by spokojnie dozbierać $$ na jeszcze wyższy model (bo apetyt rośnie w miarę jedzenia ).
    Chyba, że kwestia wydajności, wygody, niezawodności i bajerów jest najważniejsza, to wtedy 7D.

Coś już napisał
    Miasto
    Radomsko

Domyślnie

dzieki za odpowiedzi, jednak widze ze wszystkie rady sa rozne i pozostaje mi chyba samemu zdecydowac czy warto zmieniac teraz body...

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

[QUOTE=michallubon;1064153Ja teraz mam 7D i 40D ale widać między nimi znaczną różnicę[/QUOTE]

Poważnie? Słyszałem dosłownie odwrotną opinię. Z własnego doświadczenia wiem, że różnica pomiędzy iso 3200 w 50D, a 600D jest kolosalna. Szczególnie na korzyść 600D, który nie wyciąga tyle szumu kolorowego na wierzch. Obrazek też jest jeszcze ostry. Ba! nawet na 6400 w dobrym oświetleniu radzi sobie całkiem przyzwoicie. Bym śmiało mógł polecić, ale niestety AF wydaje mi się często gorszy niżeli w 50D Jak się leci cały czas na środkowym, to jest całkiem przyzwoicie.

Cytat Zamieszczone przez jajo_antipo Zobacz posta
    i pozostaje mi chyba samemu zdecydowac czy warto zmieniac teraz body...
    Akurat to twój obowiązek. Nie wyobrażam sobie by ktoś mi na tyle "wkręcił" jaką mam podjąć decyzję.
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Domyślnie

W ogóle opinie wcale mnie nie dziwią, bo to wszystko kwestia tego na co zwraca się uwagę. Mnie np. szybkość AF specjalnie nie rusza, bo robię najczęściej manualami... i tak dalej....
    canon, olympus

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów