Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: Recenzja PIXEL KING

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r3b Zobacz posta
    Pierwsze co przychodzi mi do glowy to slabe baterie... sprawdzales??
    Dzięki za sugestię. Najciemniej jest zawsze pod latarnią... Faktycznie, po wymianie baterii wszystko działa. Co ciekawe, na bateriach, przy których Pixel King odmawia już posłuszeństwa, sama lampa działa bez problemu jeszcze przez długi czas. Dziwne... Ale najważniejsze, że na dzisiejszym ślubie będzie działać. A już myślałem, że jestem ugotowany.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

@epicure - i jak się sprawdziły na ślubie? (na weselu chyba )
    Mam zamówione 2x odbiornik+wyzwalacz, będą w przyszłym tygodniu i tak sobie dumam czy można za ich pomocą wyzwalać migawkę?
    Jeszcze pytanie mając taki zestawik 5dmk2 +430Ex + 2xYN560, da się za ich pomocą użyć ettl i Hss z 430ki? Czy zapomnieć i wyzwalać z kabelka.
    W sumie tak sobie myślę a na gwizdek mi hss skoro one synchronizują do 1/8000? Co o tym myślicie Panowie?
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Coś już napisał Awatar MORFu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W moim przypadku odbiornik w PK jest strasznie prądożerny, baterie trzymają na gór a3/4 sesje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez diplo Zobacz posta
    Całkiem przyzwoicie, żadnych problemów. Poza tym, że w czasie całego wesela dwukrotnie musiałem wymieniać akumulatorki, podczas gdy w 580EX wymieniłem tylko raz, i to pod koniec. Katowałem tego Pixel Kinga intensywnie, tylko kilka razy lampa była na korpusie, a tak to cały czas w ręku lub ustawiona gdzieś na statywie.

Szkoda, że nie ma tutaj żadnego ostrzeżenia o tym, że baterie są na wyczerpaniu. PK po prostu nagle odmawia posłuszeństwa i nie wiadomo, czy się zepsuł, czy ustawienia się przestawiły, czy coś nie łączy na stopce... A żeby było śmieszniej, po wyłączeniu i ponownym włączeniu wszystko działa i jeszcze można wyzwolić kilka błysków, więc pierwsza myśl jest taka, że to nie zasilanie.

W pozostałych kwestiach Ci nie pomogę, bo niestety nie wiem.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Szkoda, że nie ma tutaj żadnego ostrzeżenia o tym, że baterie są na wyczerpaniu. PK po prostu nagle odmawia posłuszeństwa i nie wiadomo, czy się zepsuł, czy ustawienia się przestawiły, czy coś nie łączy na stopce... A żeby było śmieszniej, po wyłączeniu i ponownym włączeniu wszystko działa i jeszcze można wyzwolić kilka błysków, więc pierwsza myśl jest taka, że to nie zasilanie.
    Z tego co czytałem na stronie producenta wynika, że jest już firmware do PK, który sygnalizuje niski poziom energii w bateriach.
    Niestety w kwestii stopki w nadajniku nic się nie zmieniło. Może przy kolejnej wersji...

Domyślnie

Mam najnowszy firmware, ale za cholerę nie widzę, aby niski stan baterii był w jakikolwiek sposób sygnalizowany.

Coś już napisał

Domyślnie

Bo to nie w każdym będzie działało na stroni producenta pisze jaki musi być numerek by to działało

Domyślnie

a czy ktoś wie czy jest jakiś sposób aby zadziałało złącze pc nadajnika? Mam taki problem jedną lampę zamontowaną na aparacie chcę wyzwalać normalnie w ettu, drugą natomiast chcę wyzwalać przez pixel kinga podłączonego do PC aparatu ale niestety taka konfiguracja nie działa. Czy ktoś może próbował znaleźć rozwiązanie takiego problemu? złącze pc w nadajniku działało mi w najstarszych chińczykach photixx aster, a tu nie działa, co na weselu doprowadza mnie do szału
    Ostatnio edytowane przez Swid ; 08-05-2012 o 22:59 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez diplo Zobacz posta
    Jeszcze pytanie mając taki zestawik 5dmk2 +430Ex + 2xYN560, da się za ich pomocą użyć ettl i Hss z 430ki?
    da się
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Domyślnie

co to za jakis niz z pixel kingami do canona?
    nigdzie nie ma (od reki) naszej wersji (kompletu)...
    hm..

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów