Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 74 z 74

Wątek: Gdzie w Warszawie można kupić Cokin P ??

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

a ja sie pochwale..
    wlasnie nabylem
    http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...tem=7589023636
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    już tłumaczę. polar ma lekkie nacięcie zaznaczone białą kreską - oznacza ono wiadomo co. niestety to nacięcie wraz z całym pierścieniem znika pod osłoną przeciwsłoneczną. czyli osłona je po prostu zasłania.w praktyce muszę wsadzać palce w obiektyw, albo odwracać oparat z obiektywem tak żebym widział jak jest ustawiony polar. mówię o warunkach średniego słonca, bo przy silnym słońcu to kręcąc widzisz jak jest polar ustawiony.
    Hmm ... to chyba jest nie do przejścia . Dzinks może uszkodzić osłonę a takich osłon żeby przez nie było widać - przezroczystych :wink: - to chyba jeszcze nie robią . A jak wygladałby PL cokina w pierwszym slocie ? Nie pamiętam , czy ma takie oznaczenie jak Twoja hoya ale to byłoby do zrobienia . Tylko czy osłona p/słoneczna systemu P ( absurdalnie droga - plastikowy wytłok za 40 PLN ) spełniała swoje zadanie tak jak normalna ? Widziałem że masz obie , jak to wygląda Twoim zdaniem ?

Bywalec

Domyślnie

http://allegro.pl/item88407908_uchwy...p_holder_.html

Tu jest ,ale nie Cokinowski.Nie wiem czym to się różni.
    Canon 5d mark II, C 24-105 L | C 70-200 2,8 | C 100 2,8 | zapraszam na moją stronę: www.foto-bank.net

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jetchan
    ... nie Cokinowski.Nie wiem czym to się różni.
    Jak to nie wiesz ... producentem . I co może dziwne ma to znaczenie . Mam jeden pierścień Cokina i jeden noname - na oko nie różnią się , ale noname ma duże luzy w holderze i trzeba go czasami przytrzymywać , bo drobny ruch ręki przy kadrowaniu powoduje przekręcenie się filtru . Przy założonej połówce bywa to irytujące . Być może tylko mój egzemplarz cierpi na tę przypadłość , ale lepiej sprawdzić przed zakupem .
    Różne takie nonamy są tańsze , ale bardzo często ich niższa cena nie jest na tyle atrakcyjna aby zrekompensować o wiele niższą jakość ...

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów