wiem bo wziąłem ostatni holder, a A występuje bo sie ludze pozbywają przesiadając się na P.Zamieszczone przez Routlaw
Filtrów jest trochę ale najpierw porównam ceny z fotokurerem
wiem bo wziąłem ostatni holder, a A występuje bo sie ludze pozbywają przesiadając się na P.Zamieszczone przez Routlaw
Filtrów jest trochę ale najpierw porównam ceny z fotokurerem
300zł.. to co kupiłeś oprócz niezbędnych podstaw?Zamieszczone przez bebop
kupiłem infrareda za 170 sztuka, dwie przejściówki (72mm i 58mm) do cookina P (już wiem, że jeszcze 55 kupię, bo do hassela udało mi się przejście na filtry 50>55 zakupić) i osłonę/dekielek do systemu P. nie pamiętam czy jeszcze nie kupiłem jakiejś pierdoły typu film, ale raczej cookiny zżarły te 270 zł.Zamieszczone przez Routlaw
gra i buczy bebop
ja sie zastanawiam nad polarem... w fotokurierze 380.. nie wiem czy nie kupić zwyklego jednak tzn nakręcanego.. bo 380 to troche dużo.. shit sam nie wiem
jeden i drugi ma wadę i zaletę.
ja mam polar hoyę HMC super. no i jak założę osłonę przeciwsłoneczną, to nie mogę nim kręcić. tzn. jak spojrzę w obiektyw to widzę gdzie jest kreseczka oznaczenia pozycji polara. palcami nie wyczuwam. dyskomfort. chyba jakiś dzinks sobie dorobię wystający nieco ponad.
gra i buczy bebop
a na cokina założysz osłone przeciw słoneczna?
a może by tak kupić jedną hoye wiekszej średnicy i jakies redukcje na 67mm i 58mm... może taniej wyjdzie niż polar cokinowy za 380.. jeśli chodzi o jakość to mam Hamy 58mm i nie narzekam fakt przy KITowym szkle/plastiku![]()
nie, ale jak masz kilka obiektywów to opędzasz temat jednym filtrem + redukcje, które i tam masz bo używasz. jeżeli używasz ;-)Zamieszczone przez Routlaw
być może tak.Zamieszczone przez Routlaw
żona też ma Hamę do kita i nie narzeka.Zamieszczone przez Routlaw
gra i buczy bebop
Mam ten sam dylematZamieszczone przez Routlaw
??:
Tylko czemu az 380 zl za polar ?
Tutaj jest za 297 zl
podpis...
No prosze.. Polara mają prawie 100zł tańszego, a uchwyt i pierścienie droższe...
w zasadzie jak ktoś ma/będzie miał system Cokina P to taniej wyjdzie dokupić polara Cokina .
Nie rozumiemZamieszczone przez bebop
widzisz oznaczenie pozycji filtru w wizjerze ? Czy może chodzi Ci o sytuację z nakręconym PL i do tego system P z filtrem ? trochę zamotałeś .
Co do wygody - zwykła gumka recepturka nałożona na PL się sprawdza , chwyt jest pewniejszy .