Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Tamron 17 - 50 2.8 - gdzie najtaniej w Małopolsce i na Śląsku?

Mieszany widok

Domyślnie Tamron 17 - 50 2.8 - gdzie najtaniej w Małopolsce i na Śląsku?

Witam wszystkich
    Mam pytanko: gdzie najtaniej kupię Tamrona 17 - 50 2.8 w Małopolsce i na Śląsku? Chciałabym się zmieścić z nim tak do 1300 - 14000 zł. A w ogóle to myślicie, że warto go kupować? Najczęściej focę portrety( ale do nich miałam zamiar kupić Canona 50 1.8), moją psinkę, która do wolnych nie należy( tu tkwi mój problem - boję się, że autofokus sobie tu nie poradzi - czytałam, że jest wolny i nie trafia w punkt), krajobrazy i czasami, aczkolwiek rzadko macro... coś mi jeszcze moglibyście polecić? Czy w takiej cenie jest to najlepsze rozwiązanie czy szukac czegoś innego? Mam juz mętlik w głowie

Dopiero zaczyna

Domyślnie Canon 50/1,8 i Tamron 17-50/2,8

Przy tej kasie jest to najtrafniejsze rozwiązanie. Nie podajesz masz body, a to ma znaczenie. Im profesjonalniejszy model tym lepsze trafianie af. C50/1,8 używam od dziesięciu lat i jest cały i zdrowy na przekór opowieściom, że jest to plastik itd.. Tamrnona użytkowałem przez pięć lat. Odkleiła mu się część mocująca filtr i po naprawie był bardzo dobry, ale już zupełnie inny. Mimo oznaczenia symbolem, że jest profi to okazał się słabszym fizycznie od amatorskiego Canona. Ostrzył wspaniale, a moje psiaki nigdy się nie skarżyły na kiepskie zdjęcia.
    Jeśli focisz krajobrazy to na razie niech Ci wystarczy Canon 50/1,8 plus jakiś darmowy programik do składania panoramy, a pieniądze skłądaj i kup w przyszłości Canona 15-85/3,5. Każdy obiektyw można odsprzedać, ale zawsze ze stratą. Piszesz, że jesteś początkująca, więc ośmielę się przypomnieć pewną oczywistość, że od obiektywu dużo ważniejsza jest kompozycja obrazu. Wielu pięknych zdjęć..

Domyślnie

Mam Canona 1100D. Dzięki za opinie, ale Canon jest chyba 3.5 - 5.6 nie? A ja mam dość tego światła Tak, tak jestem amatorką, do tego niepełnoletniaw ięc z kasą jednak u mnie nie za bosko :P

Bywalec Awatar Pinek
    Miasto
    MG aka Stąporków (świętokrzyskie)

Domyślnie

A może Canon 70-200 f/4 L? af przy ruchliwym piesku myślę że da radę i do portretu też będzie super no i jak się uprzeć to i krajobraz się strzeli niestety musiałabyś troszkę kasy dozbierać ale używany już się kupi za 1500-1700zł

Uprawnienia umieszczania postów