-
Coś już napisał
Adapter bowens do lamp systemowych
-
Bywalec
-
mam ten drugi (używam głównie z BD) i bardzo sobie chwalę.
-
Coś już napisał
Kupiłem ten drugi, bardzo dziękuję za podpowiedź.
-
Odp: Adapter bowens do lamp systemowych
-
Pełne uzależnienie
Mam podobny dylemat i postanowiłem pójść w stronę uniwersalnego mocowania bowens do systemówek. Kupując tego softa z ebay (na allegro też są takie) ograniczasz się tylko do tego softa. Chyba, że źle widzę patrząc na ten adapter.
-
Czyli brać tego z allegro ? ten zestaw z ebay już sobie darowałem w Polsce prawie na to samo wyjdzie pod względem ceny, i ta szyna do przesuwania lampy w tył, przód jest za któtka, te z allegro są dłuższe
-
Coś już napisał
Jesli moge polecic, to wybral bym mocowanie BK-3.
W drugim, poziomym mocowaniu, jest jeden maly problem... mianowicie dziwny wynalazek -sruba sluzaca do pochylania calego zestawu... Niezbyt precyzyjna, w zasadzie ktos kto napisal pod tym "profesjonalne" jest dowcipnisiem...
W BK-3 jest to solidna konstrukcja. Przy podpieciu ciezkiego BD docenia sie dobre mocowanie, naprawde...
Druga sprawa, nie ma podpurki pod lampe, która jest mocowana poziomo. Podczas przenoszewnia zestawu w plenerze robi sie tam niezla dzwignia na stopce... a jak sie podepnie nadajnik radiowy to juz calkiem mozna to wylamac...
Osobiscie kupilem zestaw z mocowaniem jak w BK-3, ale poziomy, z podpurka na pozioma lampe. Na Ebayu UK.
Pozdrawiam ...
-
Sam mam poziomy adapter, bo czytalem, ze ten pionowy ma problemy z mocowaniem wiekszych BD - bodajze juz od 55cm, a na pewno 70 cm. Ale z softboxem powinno byc juz lepiej.
-
Ten z poziomym mocowaniem jest niebezpieczny dla lampy z powodów wspomnianych przez arapaho. Ja mam ten BK-3 Quantum, ale używam go głównie do snoota. BD mam tylko 42 cm i ten pasuje bez problemu, choć faktycznie może być problem z większymi.
Do większych BD będzie pasował ten uchwyt.
Uprawnienia umieszczania postów