Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Adapter bowens do lamp systemowych

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie Odp: Adapter bowens do lamp systemowych

Kuba1 dzieki za linka właśnie tego chce zamówić razem z softem i bd

Dopiero zaczyna

Panowie dziękuję za odpowiedzi, to który w końcu wybrać ?, bo trochę zgłupiałem po przeczytaniu Waszych postów, dodam ,że beauty dish też w niedalekiej przyszłości kupię.
    STUDIO FOTOGRAFICZNE - Akcesoria - UCHWYT DO LAMP SYSTEMOWYCH MOCOWANIE BOWENS TYP L
    czy Quantuum BK-3

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez marcin857 Zobacz posta
    Panowie dziękuję za odpowiedzi, to który w końcu wybrać ?, bo trochę zgłupiałem po przeczytaniu Waszych postów, dodam ,że beauty dish też w niedalekiej przyszłości kupię.
    STUDIO FOTOGRAFICZNE - Akcesoria - UCHWYT DO LAMP SYSTEMOWYCH MOCOWANIE BOWENS TYP L
    czy Quantuum BK-3
    Noo, BK-3 nie nadaje się do BD 50 i 70 cm, a ten drugi wygląda na to, że tak (nie mam go, mam BK-3). Znam za to ten sklep z linka - możesz zadzwonić i zapytać czy ich uchwyt pasuje do dużych BD, nie wcisną Ci kitu.

Dopiero zaczyna

Dalej kontynuuje wątek Kupiłe ten uchwyt z elteca, statyw i oktę. Przeoczyłem że ona ma mocowanie uniwersalne. Da się jakoś ją zamontować natym uchwycie poprzez jakąś przejściówkę czy oddać ją do sklepu ?

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez marcin857 Zobacz posta
    Dalej kontynuuje wątek Kupiłe ten uchwyt z elteca, statyw i oktę. Przeoczyłem że ona ma mocowanie uniwersalne. Da się jakoś ją zamontować natym uchwycie poprzez jakąś przejściówkę czy oddać ją do sklepu ?
    Nie dasz rady bez jakichś grubych przeróbek - szkoda czasu. Kiedyś w tym sklepie, jak jeszcze nie mieli soft-boksów z mocowaniem Bowens, próbowaliśmy coś wymodzić wspólnie z jednym ze sprzedawców, ale doszliśmy do wniosku że to nie ma sensu. Wymień na tą octę z gridem - będziesz miał większe możliwości świecenia. Albo możesz szukać u Frippers coś tańszego na bowensa. W ogóle, to ten uchwyt jest teoretycznie przeznaczony do mocowania soft-boksów maks. 60x60. Newralgicznymi punktami są śrubkowe mocowania elementów uchwytu. Przy cięższych soft-boksach trzeba się z nim delikatnie obchodzić.

Dopiero zaczyna

dzięki Kuba1

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów