Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Canon 550D problem

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Canon 550D problem

Witam, mam pewien problem ponieważ gdy byłem na feriach zauważyłem że przez ekran LCD przechodzą mi takie jakby paski przesuwające sie z góry na dół albo na odwrót(cieżko określić) na zdjęciach tego nie widać (komputer) na filmach chyba też nie (możę są ale nie zauważyłem). I co teraz? Niby to nic ale strasznie mnie to denerwuję. Z góry dzięki za pomoc
    Pozdrawiam
    DFF

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Reset co przez to rozumiesz ? Włączenie i wyłączenie aparatu ?(jeżeli tak to nie pomaga)

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DFF Zobacz posta
    Reset co przez to rozumiesz ? Włączenie i wyłączenie aparatu ?(jeżeli tak to nie pomaga)
    Miałem na myśli przywrócenie domyslnych ustawień aparatu.
    Co do migania ekranu lub pasków przy świętować to mi się to nigdy nie zdarzyło a często przy takim świetle ogladam

Początki nałogu

Domyślnie

Witam,
    Cytat Zamieszczone przez DFF Zobacz posta
    (...) zauważyłem że przez ekran LCD przechodzą mi takie jakby paski przesuwające sie z góry na dół albo na odwrót(cieżko określić) na zdjęciach tego nie widać (komputer) (...)
    Cały czas przechodzą? Czy również przy oglądaniu zrobionych zdjęć na LCD? Czy przy fotografowaniu w świetle słonecznym również? Czy tylko przy oświetleniu sztucznym (świetlówki energooszczędne) ?

Jeśli tylko przy fotografowaniu przy świetlówkach (żarówkach energooszczędnych), to tak czasem jest (zależy od żarówek i oświetlenia) - nic nie poradzisz (tak ma być).

Pozdrawiam, Alex

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie

Czy w świetle dziennym też latają te pasy.
    Paski najczęściej pojawiają się przy sztucznym oświetleniu ze świetlówek i świetlówek kompaktowych tzw. energooszczędnych.

Acha - spóźniłem się kolega "Aleksimov" był szybszy

Początki nałogu

Domyślnie

Uściślając...

Jeśli TYLKO przy fotografowaniu w świetle żarówek energooszczędnych, to tak ma być (niestety) - efekt stroboskopowy - nakładanie się częstotliwości odświeżania LCD i sieci przemysłowej (50Hz i harmoniczne).

Jeśli występuje przy OGLĄDANIU zdjęć na ekraniku lub przy foceniu w świetle dziennym, to jakieś uszkodzenie wyświetlacza....

Pozdrawiam, Alex
    Ostatnio edytowane przez Aleximov ; 01-04-2012 o 20:45

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Niestety podczas przeglądania i robienia zdjęć... Teraz jeszcze takie pytanie ile mniej więcej aparat może być w serwisie (gwarancja)?
    Ostatnio edytowane przez DFF ; 01-04-2012 o 20:50

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Bangi - to też nie działa. Wydaje się na to że będe musiał pojechać oddać aparat na gwarancje...

Uprawnienia umieszczania postów