No nic wygląda na to że pajlot ma racje z tą instrukcją zwykle robiłem zdjęcia na manualnym i wydawało mi się że na preselekcjach aparat również pokazuje wskaźnikiem eks. czy zdjęcie będzie prześwietlone lub za ciemne nie wiem czemu tak to sobie zakodowałem. Nie pozostaje nic jak zamknąć temat podziękować za zainteresowanie i przeproszenie za zawracanie du.......
w preselekcjach aparat nie pokazuje jak sie ma to co ustawiłeś do prawidłowego naświetlenia ( czyli do zera na drabince ) tylko wg twojego wyboru czasu albo przesłony ( i iso ) dobiera czas lub przesłone tak zeby było zero lub jak skorygujesz zeby było ileś na plus lub na minus . i tutaj nic nie lata na drabince - nastawiasz jak ma być a on drugi parametr dobiera tak zeby było jak chcesz.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a w manualu pokazuje jak sie ma to co ustawiłeś sztywno w parametrach ( czas , przesłone , iso ) do prawidłowej jego zdaniem (aparatu a scisle jego światłomierza) ekspozycji czyli zera na drabince .
Ostatnio edytowane przez pajlot ; 02-04-2012 o 20:17 Powód: Automerged Doublepost